2016 va fi „Anul Internațional al Leguminoaselor”

Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul Națiunilor Unite a lansat un program pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de boabe și semințe uscate. Sub sloganul „semințe nutritive pentru un viitor durabil“, specialiștii încearcă să stimuleze producția, comercializarea și o mai bună utilizare a acestora în alimentație, conform Agerpres.

Leguminoasele, care includ toate soiurile de boabe și semințe uscate, nu sunt doar ieftine și delicioase, ci reprezintă și o sursă foarte hrănitoare de proteine și de micronutrienți vitali, extrem de benefici pentru sănătate, în special în țările în curs de dezvoltare, informează Organizaţia.

Stand-up
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Reno Depo

Leguminoasele au o cantitate de proteine dublă față de grâu și triplă față de orez. Ele sunt, de asemenea, bogate în micronutrienți, aminoacizi și vitamine — componente vitale ale unei alimentații sănătoase.


Apreciază
Distribuie