Litoralul din Făgăraş a intrat la apă!

Proprietarul terasei Litoral este marele perdant în procesul cu Primăria Făgăraş. Făgărăşeanul care a ridicat acolo acea construcţie a fost pus în situaţia de a o dărâma, după o sentinţă a instanţei, care prevede că terasa a fost construită ilegal pe terenul municipalităţii.

Sentinţa, fiind definitivă şi irevocabilă, proprietarul construcţiei, Gheorghincă Danielli, nu mai avea nicio altă soluţie, decât să şi-o strice. În caz contrar, ar fi fost dărâmată de angajaţii primăriei. Principala cauză pentru care a rămas fără terasă este aceea că era prea aproape de Cetate, în condiţiile în care o lege spune că în jurul unui monument istoric, pe o rază de 100 m, nu se poate edifica o construcţie, fără o aprobare prealabilă din partea Ministerului Culturii.

„Instanţa de judecată a hotărât în mod definitiv şi irevocabil faptul că proprietarul construcţiei a edificat şi deţinea pe acel amplasament – care aparţine domeniului public al municipiului – o construcţie nelegală, în condiţiile Legii nr. 5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului naţional şi Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Prin aceste dispoziţii legale s-a instituit o zonă de protecţie a monumentelor istorice pe o rază de 100 de metri în jurul acestora. Aşadar, în jurul monumenteului, în acest perimetru, există o interdicţie de a construi. Aşa cum rezultă din concluziile raportului de expertiză topografică întocmit în cauză s-a demonstrat că această contrucţie se află în interiorul perimetrului de protecţie”, spune av. Adrian Hutopilă, angajat de administraţia locală în litigiul cu proprietarul terasei.

Victoria Federal IFN
Go Pro Infrastructure
JTTI - functionar administrativ
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Monumente funerare
Demgy

(Cristina Cornilă)

DSCN1853DSCN1852DSCN1854


Apreciază
Distribuie