Canalizarea de care nu se foloseşte nimeni!

comuna Cartisoara

comuna Cartisoara

Reţeaua de canalizare din Cârţişoara a fost terminată. Cu toate acestea, ea nu poate fi folosită de locuitori din cauza vecinilor de la nordul comunei, anume din cauza celor din Arpaş, care nu şi-au finalizat încă lucrările.

Investiţiile din ultimii ani în infrastructura de canalizare a comunei Cârţişoara au o valoare foarte mare, aproximativ 1,7 milioane lei. „Proiectul de canalizare a debutat la Cârţişoara prin iulie 2008, când banii de la Guvern veneau când la timp, când cu întârzieri destul de mari. Am avut chiar şi noi probleme, mai ales cu partea de co-finanţare. Cu toate acestea, am reuşit să ne facem bine treaba şi să terminăm toată lucrarea. Dar, nu ne putem folosi de canalizare pentru că cei din Arpaş întârzie finalizarea apeductelor. Ştiam de la început că au probleme”, a spus primarul Dorin Magda.

Tot edilul a fost şi cel care spunea la începutul lucrărilor că cea mai avantajoasă colaborare în cadrul proiectului de canalizare ar fi fost cu comuna Cârţa, şi nu cu Arpaş. Dar, explică el, „nu toţi au fost de acord cu această propunere, şi iată unde am ajuns! Nu ar fi aşa mare problemă dacă staţia de epurare nu ar fi inundată deja din cauza neutilizării ei. Mi-e teamă să nu fim nevoiţi să investim alţi bani acolo pentru punerea staţiei în funcţiune. Dacă aşa va fi, de ce n-ar plăti arpăşenii reabilitarea?”

Monumente funerare
Dentistry Tour
Stihl
Amanet King Onix
Go Pro Infrastructure
Florian Shaorma

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Daca ar fi fost aprobata construirea unei statii de epurarela Cartisoara, in loc sa se pompeze rahatul pana in Arpasul de Sus, atunci am fi avut o canalizare functionala. Varianta pe Carta e la fel de buna ca si cea cu Arpasul, doar ca pana dincolo de DN1, rahatul va merge prin cadere libera… pe un traseu de aprox. 7km.

    De aici si intrebarea: De ce sa intervina Guvernul Romaniei – responsabil pentru aprobarea pe varianta Arpasului de Sus, si de ce sa nu decida admnistratiile locale, acei oameni care stiu cel mai bine care sunt avantajale, prioritatile si variantele mai putin costisitoare pentru bugetul local. Descentralizarea in acest caz, precum si in multe altele, reprezinta o prioritate si, daca nu s-a realizat de 30 de ani, sa zicem, n-ar fi tarziu sa se faca acum.

    Iata, inca o dovada ca, in toate rahaturile, Guvernul Romaniei, are un cuvant de spus.

Comentariile sunt închise.