S-au întins cu grădinile mai mult decât aveau voie

Simţul proprietăţii este bine dezvoltat la locuitorii acestui oraş, care s-au întins cu grădinile şi curţile mai mult decât le-a permis situaţia din actele de proprietate. Cei de la bloc sunt absolviţi de orice vină, pentru că n-aveau cum să facă asta, în schimb în cartierele cu case situaţia este una generală.

Viceprimarul Cătălin Cîrje spune că oamenii s-au întins cu captele de curţi şi grădini mai mult decât aveau voie. Ei folosesc mai mult teren, pentru care nu plăteasc impozite. Anul acesta se va remedia situaţia peste tot locul.

Specialiştii vor intra în curţile lor pentru măsurători. Dacă se descoperă că au îngrădit mai mult decât trebuia, fie îşi vor cumpăra terenul acela de la Primărie, fie renunţă la diferenţă.

Unii dintre ei au început deja să meargă la Primărie să îl cumpere. Preţurile se situează între 1 şi 4 euro pe metrul pătrat. Nu sunt mari, având în vedere că este teren intravilan. Preţurile sunt diferenţiate în funcţie de zonă, ele fiind stabilite de evaluatori autorizaţi, precizează viceprimarul.

Monumente funerare
Dentistry Tour
Zambete la cafea - Maria Visu
Stand-up
Stihl

Cei care îşi vor cumpăra surplusul de teren de la administraţia locală vor achita, începând cu anul viitor, impozit şi pentru acesta.

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. In Fagaras, nu numai terenul a fost ocupat abuziv, ci si drumul. Este cazul inspaimantator al unui Drum Stradal de pe strada Dr. Titu Pertia, unde, proprietarul unor corpuri de cladire a “călărit” şi drumul pentru că, susţine el, suprafata corecta din acte este identica cu cea din teren, doar daca ocupa si aceasta cale de acces.

    Slava Domnului ca a Primaria Municipiului Fagaras a lamurit situatia si, personal din cadrul institutiei amintite, s-a deplasat la fata locului pentru a demonta poarta abuziv montata la intrarea pe acest Drum Stradal.

    Aveam impresia ca localitatile de provincie sunt mai linistite decat marile orase ale tarii, dar experientele zilnice contrazic intrutotul ipoteza aceasta.

    Inteleg ca romanii au simtul proprietatii foarte dezvoltat, dar de aici pana a inchide un drum in mod voit, crezand ca “va trece neobservat” este totusi cale lunga. Se pare ca simtul civic este mult mai impamantenit decat am crezut si, romanului veritabil i place sa stie “treaba oablă”

Comentariile sunt închise.