Lansare de carte şi expoziţie foto-documentară
Vineri, 15 martie, începând cu ora 14.00 la Făgăraş a avut loc lansarea a două volume ,,Octavian Goga şi Francmasoneria” şi ,,Octavian Goga – chipul arestat al poetului”. Autorul, Dan Brudaşcu, profesor universitar în ţară şi peste hotare, director al Casei de Cultură din Cluj-Napoca, şi-a dedicat o parte din cercetările sale studiului vieţii şi operei lui Octavian Goga.
„Am mai fost la Făgăraş cu alte ocazii în trecut, dar acum vin la invitaţia doamnei profesoare Luciana Şandru de la Liceul tehnologic Dr. Ioan Şenchea. Expoziţia cu care am venit conţine şi câteva fotografii inedite din dosare de la CNSAS, reprezentându-i pe Octavian Goga, pe soţia Veturia Goga şi alte personaje apropiate lor. Am ales să-l prezint pe Octavian Goga la Făgăraş şi pentru faptul că şi-a început cariera în aceste părţi, în special la Braşov şi Săcele, fiind ales ca om politic şi de către cei din localităţile din jurul Făgăraşului.”
Din acest considerent, prof. Dr. Dan Brudaşcu a venit la Făgăraş pentru a invoca personalitatea lui Octavian Goga, în ideea de a aduce noi clarificări vieţii şi operei sale şi a elimina interpretările tendenţioase şi eronate ce au apărut de-a lungul timpului.
Cei prezenţi la eveniment au salutat iniţiativa profesorului clujean, au achiziţionat cărţile sale şi au admirat expoziţia fotografică din clubul Casei de Cultură din Făgăraş. Ideea de bază a lucrărilor despre Octavian Goga a fost scoaterea în evidenţă a ceea ce a reprezentat el pentru neam, şi anume un luptător pentru unitatea statală a României. Alexandru Socaciu