Grupul Anatoly este în finală

Grupul Anatoly din Braşov a intrat în finala concursului „Românii au talent”. Nu doar talentul îi recomandă pe cei cinci membri ai grupului, ci şi prezenţa lor de spirit şi tradiţia de peste 14 ani de când cântă şi încântă auzul ascultătorilor lor.Anatoly4

Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas) cântă á capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii. Cântă orice pentru că talentul lor acceptă provocările de tot felul şi pentru că de mai bine de un deceniu aceasta este tot ceea ce fac în timpul lor liber.

Am stat de vorbă cu Gabriel Baciu în cadrul unui scurt interviu, din dorinţa de a-i cunoaşte mai bine, şi, de ce nu, de a-i susţine cu tot dragul şi mai ales cu voturi telefonice.

Anatoly - Cvintetul Anatoly in semifinala

Alexandru Socaciu: Care este povestea voastră, a grupului, şi de unde vine denumirea de „Anatoly”?

Gabriel Baciu: Ne-am format ca şi grup în 2000, inițial sub formă de cvartet: la sopran a fost Corina Maria Zosim, la alto Andrada Mureşan, pentru tenor Gabriel Baciu, iar bariton Ciprian Cucu. Corina Zosim s-a măritat şi a plecat în Canada. Am dorit să amintesc acest episod cu Corina deoarece ea este făgărășeancă de-a voastră și, chiar dacă de mai bine de 10 ani trăiește în Canada, cu gândul și dorul este tot la Țara Făgărașului.

Deşi la un moment dat ne-am gândit să renunţăm la a mai cânta, încurajările primite la acea vreme ne-au făcut să continuăm într-o formulă de trio, timp de 8 ani, dornici să ne depăşim limitele. Această dorinţă a noastră de a căuta perfecţiunea în sunet şi de a ne îmbogăţi repertoriul a condus la transformarea grupului, în anul 2011, într-un cvintet prin alăturarea celor două voci grave, de bariton și bas, în persoana prietenelor noştri Ciprian Ţuţu și Marius Modiga.

Anatoly înseamnă în limba greacă răsărit! Am răsărit şi noi la cumpăna dintre milenii, în anul 2000.

A.S.: Pentru mulţi dintre cei care vă ascultă şi care vă votează, talentul vostru este subînţeles, el există. Ce înseamnă pentru voi participarea la un concurs de genul „Românii au talent”? Ce doriţi de la acest concurs, dincolo de premiu?

G.B.: Participarea la acest concurs reprezintă în primul rând o oportunitate prin care să arătăm întregii țări că existăm, că suntem o formație plină de neprevăzut, originală prin genurile și repertoriul abordat, și mai mult, ne dorim să facem un spectacol de calitate, prin care să le transmitem tuturor românilor frumuseţea cântului a capella, trecând cu lejeritate de la cele mai profunde emoţii, la divertisment.

 A.S.: V-aţi gândit ce veţi face cu banii după ce veţi câştiga concursul?

G.B.: Dacă vom câștiga acest concurs, în primul rând va fi o recunoaştere a talentului nostru la nivel naţional și asta pentru noi contează enorm, iar în ceea ce priveşte banii, o parte din ei i-am investi în realizarea unui studio profesional, în înregistrarea de CD-uri cu tematici diverse (divertisment, folclor, evergreen, o istorie a muzicii culte, etc.) şi în iniţierea unui festival-concurs de nivel internaţional dedicat grupurilor vocale.

A.S.: Şi, totuşi, ca să câştigaţi aveţi nevoie de voturile oamenilor care se vor uita la televizor. Aveţi un mesaj pentru făgărăşenii care ar putea să vă voteze? Anatoly3

G.B.: Mesajul este simplu: după ce se va da start vot, oamenii să voteze ANATOLY la 1276.

Go Pro Infrastructure
Reno Depo
Monumente funerare
Zambete la cafea - Maria Visu
Stihl
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

Acum, lăsând gluma deoparte, sperăm ca momentul muzical pregătit pentru finală să fie perfect, să cucerim definitiv atât juriul, cât mai ales întreaga Românie, iar făgărășenii, când vor vota şi ne vor privi, să fie mândri că suntem dintre ai lor.

 A.S.: Poate că nu vom putea contabiliza voturile făgărăşenilor care vă vor susţine pentru finala de la „Românii au talent”, dar le putem face o promisiune a unui concert, pe viitor, chiar la Făgăraş?

G.B.: De mult ne dorim acest lucru. Aşadar, invitaţia ne-aţi făcut-o voi. Cu siguranță că în această iarnă vom ajunge și în Cetatea Făgărașului cu un concert de colinde și cântece de Crăciun. Doar să ne primiți!

 A.S.: Când va fi concursul, ştim deja un număr de telefon şi o oră când vă putem vota?

G.B.: Finala va fi pe 16 mai, începând cu orele 20:30, la ProTv. Ca voturile să fie validate, făgărășenii pot trimite sms cu textul ANATOLY la numărul 1276 sau să apeleze numărul de telefon conferit grupului nostru. Acest număr se va aloca în funcţie de ordinea de intrare în concurs, însă, votul trebuie să fie dat doar după ce s-a anunţat „start vot”. Este nevoie şi atenţie, pentru că doar voturile valide sunt luate în considerare.

A.S.: Ce program pregătiţi pentru finală? Putem dezvălui ceva?

G.B.: Pentru finală pregătim… vă pregătim… pentru toţi făgărăşenii… o mare surpriză! (o spune cu mult umor)

A.S.: Un cuvânt de final din partea grupului?

G.B.: Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au votat şi care ne vor vota, şi sperăm să aveţi parte de un spectacol de excepţie, alături de noi. Vă îmbrăţişăm cu tot dragul!

A.S.: Vă mulţumesc frumos! Personal îmi doresc să câştigaţi!

G.B.: Vă mulţumim şi noi!

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie