Clarfon
Cristi Urs_Pasti_top banner
PSD_Pasti_top banner
Acasă Economic Regulament de administrator de bloc

Regulament de administrator de bloc

Primăria Făgăraş a dat publicităţii regulamentul prin care făgărăşenii interesaţi pot deveni administratori de imobile. După ce preşedinţii asociaţiilor de proprietari au fost controlaţi la sânge în această primăvară, descoperindu-se nereguli în activitatea lor, dar şi după ce s-a constatat că numai unul singur respecta întru totul litera legii, autorităţile locale s-au pus pe întocmit un regulament prin care vor fi selectaţi de acum încolo noii administratori. Acesta a fost votat în şedinţa de Consiliu Local, desfăşurată luni, 30 iunie.

Grile şi speţe, ca la licenţă

Cei care au în intenţie să-şi depună dosarele pentru primirea atestatului de administrator vor trece printr-un examen de foc în următoarea perioadă, compus dintr-o probă scrisă ,,cu 30 de întrebări tip grilă şi 2 speţe. Fiecare întrebare se notează cu 2 puncte şi fiecare speţă cu 20 de puncte.

Examenul se consideră promovat în cazul obţinerii a cel puţin 70 de puncte. Rezultatul testării va fi afişat la sediul Primăriei în termen de 5 zile de la data susţinerii, iar eventualele contestaţii vor fi depuse în termen de 2 zile de la afişare”, se arată în regulamentul proaspăt conceput.

Membrii comisiei care vor corecta lucrările vor acorda fiecăruia calificativul admis sau repsins.

Comisia va fi formată din 7 membri, însemnând trei consilieri locali şi patru funcţionari din aparatul propriu al primarului.

Politicienii din comisii

Aleşii urbei au făcut tot ce au putut pentru a scăpa de sarcina corectării lucrărilor. Unii dintre ei au motivat că sunt incompatibili, întrucât rude de ale lor au de gând să susţină acest examen. Este cazul lui Marius Sava şi prof. Ion Bogdan.

După mai multe propuneri şi retrageri din comisia cu pricina, a rămas stabilt că cei trei reprezentanţi ai Legislativului care vor lua parte la corectarea lucrărilor, alături de funcţionarii Primăriei, sunt: Cătălin Cîrje (PNL), Motoc Alexandru (PSD) şi Daniel Tătar (PDL).

Tot în şedinţa respectivă a fost votată şi o comisie de contestaţii. Este formată din trei membri, adică 2 funcţionari şi un consilier local. Consilierul local este Cosmin Poparad (PDL).

Stefion Trans
Victoria Federal IFN
PSD_Pasti
Primaria Sambata - LMA Pasti
Sumi Agro - Zentanil
Valencia
Amanet King Onix
Reno Depo
Monumente funerare
Benzinariile Recea & Soars
UPRUC-CTR
Stihl

Evaluare în fiecare an

Odată obţinut atestatul, administratorii nu vor scăpa definitiv de corvoada învăţatului. În fiecare an, în primul trimestru, vor fi supuşi unei noi testări, la care trebuie să se descurce chiar mai bine decât au făcut-o la primirea certificatului.

administratori 1,,Eu cred că e bine ca evaluarea anuală să fie mai aspră decât cea pentru obţinerea certificatului. Vă propun să votăm să se promoveze cu 80 de puncte, nu cu 70, de data aceasta! Poate în sfârşit nu va mai avea Făgăraşul administratori care să pună anunţuri pe scările de bloc de genul: plata se face până în ziua de 31 a fiecărei luni!”, a luat cuvântul dr. Ion Mehedinţu.
Colegii de Consiliu au fost convinşi de argumentul haios al medicului, aşa că au votat ca aceştia să nu promoveze examenul dacă nu vor obţine 80 de puncte dintr-un maxim posibil de 100. Testul anual va conţine 20 de întrebări din legislaţia specifică şi fiecare întrebare va fi notată cu 5 puncte.

Şi firmele pot fi administratori!

Aşa cum a anunţat viceprimarul la începutul anului, de acum nu numai persoanele fizice pot prelua administrarea asociaţiilor de proprietari, ci şi persoanele juridice specializate în acest domeniu.

Firmele au altă procedură de autorizare, respectiv trebuie să îndeplinească anumite condiţii, cum ar fi: să nu fi intrat în insolvenţă, să nu aibă datorii la bugetul de stat şi bugetul local, să aibă angajaţi specializaţi în domeniul juridic şi contabil, să aibă ca obiect de activitate domeniul asociaţiilor de proprietari, să dovedească faptul că au bonitate financiară etc.
Odată îndeplinite cele de mai sus, firmele primesc o autorizaţie de la Primărie valabilă 3 ani de zile, pe care o pot reînnoi apoi.

Liceul, obligatoriu pentru asociaţie

Nu e musai ca administratorii (care nu sunt firme) să fi stat ani de zile pe băncile şcolilor, nu li se cere diplomă de licenţă şi cu atât mai puţin vreuna de studii post universitare. Dar trebuie să facă măcar dovada absolvirii liceului, prin inserarea la dosarul cu acte a unei copii a diplomei de Bac.
Printre cerinţele care mai trebuie respectate figurează: să aibă peste 18 ani, să fie apte medical şi psihologic să ducă o asemenea activitate, să nu fi fost condamnate sau să nu se afle în curs de urmărire penală.

Pentru înscrierea la examenul de atestare trebuie să aibă în dosar: CV, copii după buletin, certificat de naştere, de căsătorie, copie după actele de studii, cazier judiciar, adeverinţă de la medicul de familie şi aviz psihologic.
Deocamdată data la care se organizează examenul pentru primirea atestatului nu a fost făcută publică.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Alte subiecte

Publicitate

Amanet King Onix
Sumi Agro - Zentanil
Primaria Sambata - LMA Pasti
Victoria Federal IFN
PSD_Pasti
Stihl
Valencia
Benzinariile Recea & Soars
Monumente funerare
UPRUC-CTR
Reno Depo
Stefion Trans
Infinity GSM
Bună Ziua Făgăraș
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.