Câte analize se fac la apa de băut
Apa care ajunge la robinet prin instalaţiile edilitare este verificată în exces. Şi cu toate acestea, oamenii continuă, fără să ştie, să găsească mai bună apa din izvorul de pe marginea drumului.
Apa este clorinată permanent la uzinele de apă de la Pojorta şi Iaşi, spune şeful sucursalei făgărăşene a operatorului, Vasile Manta.
În fiecare zi se face şi o analiză fizico-chimică a apei în laboratorul societăţii Apă Canal, iar probele sunt ridicate de fiecare dată din alte puncte ale oraşului.
Apoi, de două ori pe săptămână (marţi şi miercuri), se duc probe de apă la DSP Braşov pentru a fi analizate din punct de vedere bacteriologic.
Mai mult decât atât, de trei ori pe an se efectuează şi o analiză amplă care se numeşte ,,monitorizare de audit”. Se face tot la DSP şi se referă atât la verificarea fizico-chimică, precum şi la cea bacteriologică.
Apa care intră pe reţeaua publică şi ajunge la robinet provine din puţuri săpate până la o adâncime de 40-50 de metri.
(Cristina Cornilă)