Ctitoria lui Brâncoveanu de la Făgăraş împlineşte 316 ani

Ctitoria lui Brâncoveanu de la Făgăraş, Biserica ,,Sfântul Nicolae” împlineşte 316 ani de la înfiinţare pe data de 30 septembrie 2014. Momentul este marcat prin simpozioane, proiecţii de teatru, lansări de carte şi concerte. Biserica Brâncovenească a fost înălţată timp de doi ani, în 1697 şi 1698, din ordinul voievodului.

A fost făcută după modelul capelei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, ridicată cu un deceniu înainte. Biserica este cel mai vechi lăcaş de cult al Făgăraşului.

Cei 316 ani de la înălţarea ei vor fi sărbătoriţi în avans, a declarat protopopul Marcel Dobrea, pe data de 25 septembrie. Seria evenimentelor este deschisă cu un simpozion, programat în clădirea Protopopiatului ortodox cu începere de la ora 10.00.

Apoi, de la ora 16.00, în grădina bisericii cvintetul Anatoly de la Braşov va susţine un concert de muzică sacră. Urmează proiecţia unei piese de teatru despre martiriul brâncovenesc, primită de parohie de la Televiziunea publică.

Proaspat Alb
Reno Depo
Afis Dragus
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Mobila SH

În aceeaşi zi va fi lansat şi album artistic cu text şi poze despre lăcaşul de cult de la Făgăraş ctitorit de Constantin Brâncoveanu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie