Ce au făcut elevii în Săptămâna Mobilităţii – joi

Peste 100 de elevi din şcolile Ovid Densuşianu, Doamna Stanca, Radu Negru şi Liceul Teologic au asistat ieri la un discurs motivaţional susţinut de cel mai tânăr speaker din România, Paul Ardeleanu. S-a întâmplat în jurul orei 15.00, după programul de şcoală, la statuia lui Badea Cârţan de la Casa de Cultură.

Trainerul profesionist Paul Ardeleanu, în vârstă de 23 de ani, este la ora actuală cel mai tânăr speaker din ţară şi s-a aflat pentru a doua oară la Făgăraş în acest an. De data aceasta pentru a le vorbi elevilor cum pot fi ,,liberi, fericiţi şi de succes”!

DSCN8278

Băiatul a susţinut până acum 215 prezentări în ţară şi a stat 517 ore pe scene în faţa ascultătorilor.

DSCN8276 DSCN8270

El le-a transmis liceenilor 5 mesaje simple de care să ţină cont în viaţă: să aibă un vis, să-şi stabilească un obiectiv din acel vis, să-şi stabilească obieciuri de succes pe care să le practice zilnic, să trateze provocările cotidiene ca fiind pozitive şi să se bucure de recompensă. Evenimentul a făcut parte din seria manifestărilor dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene.

Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Afis Dragus
Reno Depo
Amanet King Onix
Monumente funerare

Tot pentru a sărbători această săptămână dedicată mersului pe jos şi culturii, s-a desfăşurat lângă statuia lui Badea Cârţan şi cea de-a treia ediţie a proiectului Bibliotecii municipale denumită ,,Lecturi urbane”. Un elev de la Colegiul Radu Negru, Felix Husac, a prezentat în faţa colegilor lui un eseu despre cel care a fost Badea Cârţan. Apoi, un grup de elevi de la Liceul Teologic a susţinut o scurtă piesă de teatru, numită ,,Departe de casă” şi semnată de Mihai Georgescu.

Momentul s-a încheiat cu mobilizarea elevilor pentru a merge pe jos în detrimentul maşinilor. Responsabil de această din urmă acţiune s-a făcut profesorul Armand Streza, cel care conduce Clubul de istorie ,,Romulus Ursu” în cadrul Colegiului Doamna Stanca. Împreună cu elevii din club, dascălul a parcurs pe jos un traseu de 3,7 kilometri, cu durata de 45 de minute. Plecarea s-a făcut de lângă statuia lui Badea Cârţan, s-a mers pe străzile Republicii, Doamna Stanca, Şcolii, Tudor Vladimirescu, Tăbăcari şi s-a ajuns din nou în punctul de plecare.

Acţiunile dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene de joi s-au încheiat la ora 16.00.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie