23 de biserici poartă hramul Sfântului Nicolae

Nu mai puţin de 23 de biserici din Ţara Făgăraşului îşi sărbătoresc mâine hramul cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae. Este cel mai întâlnit hram la lăcaşurile de cult din zona noastră.

Dintre acestea două se găsesc în Făgăraş, una fiind cea construită de Sf. Contantin Brâncoveanu – locaşul de cult în care slujesc preoţii Marcel Dobrea şi Ioan Dincă.

Ziua de 6 decembrie, în care îl cinstim, anunţă practic începutul sărbătorilor de iarnă, luna colindelor şi a darurilor. Sfîntul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii.

Datorită numeroaselor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa a fost supranumit „Făcătorul de Minuni”, păstrând şi rolul de Moş pentru copii.

Zambete la cafea - Maria Visu
Monumente funerare
Demgy
Reno Depo
Proaspat Alb

În avansul acestei sărbători, adică în această seară la puţin timp după ora 17.00, se vor aprinde luminile de sărbătoare la Făgăraş. Cel care va apăsa pe buton va fi primarul Sorin Mănduc, pe scena din faţa Casei de Cultură.

Ca şi în anii anteriori, obiectivul cel mai bine pus în valoare de ghirlande este Cetatea Făgăraşului.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie