Luni îi sărbătorim pe cei 40 de Mucenici din Sevastia

Astăzi, în a noua zi din martie, îi serbăm pe cei 40 de Mucenici din Sevastia. Potrivit unei vechi legende, de ziua Sfinţilor 40 de Mucenici nu este bine să munceşti şi nici să-i pui pe alţii să muncească pentru tine.

Legenda spune că, în vremuri de demult, de ziua Sfinţilor, un ţăran semăna mazăre pe ogor. Mucenicii l-au văzut şi i-au cerut lui Dumnezeu să-l pedepsească. Domnul a fost însă îngăduitor şi le-a cerut să îl ierte, ba chiar să îi sporească fiecare dintre ei recolta.

Omul s-a bucurat mult cînd s-a trezit că are de 40 de ori mai multă mazăre. În anul următor, lacom, şi-a semănat câmpul tot în această zi. Însă, de data aceasta, sfinţii l-au pedepsit şi i-au dat 40 de săptămâni de boală.

Demgy
Proaspat Alb
Mobila SH
Florian Shaorma
Go Pro Infrastructure

mucenici 2Cei 40 de mucenici din Sevastia erau soldaţi creştini, aflaţi în slujba împăratului roman Licinius. În anul 320, aflînd despre credinţa lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit să se închine idolilor. Pentru că au refuzat, au fost întemniţaţi timp de 8 zile, bătuţi cu pietre şi ademeniţi cu daruri.

În cele din urmă, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin îngheţare în lacul Sevastiei.


Apreciază
Distribuie