Despre post, cu pr. Constantin Necula (video)
„Postul nu ne cheamă la suferință! Amăreala vieții noastre amărăște postirea!
Efortul de a fi echilibrat, decent și firesc este înscris în noi (…). Suntem născuți să trăim în pace, răbdare și respect, în cordialitate și bun simț.
A posti înseamnă a ne aduce aminte că suntem oameni, a ne reaminti că taina Învierii noastre începe cu taina Nașterii Lui, a Dumnezeului nostru ce va pătimi, muri și învia pentru noi”, scria recent în ziarul sibian „Tribuna” preotul Constantin Necula, unul dintre cei mai populari și îndrăgiți conferențiari din ultimul timp.
Preotul Necula s-a născut în Braşov, iar în prezent slujeşte la Catedrala ortodoxă din Sibiu.
În ultimii ani a susținut sute de conferințe cu diverse teme în marile centre culturale ale țării. Este mereu prezent pe teren, între copii şi tineri, printre bolnavi, alcoolici ori teribiliști postmoderniști.
La Cluj, în conferinţa „Calea pocăinţei senine”, susţinută în luna martie 2015, preotul Necula dezvăluia şi un alt aspect al postului:
„Postul Nașterii Domnului are și o valoare inclusă, cum i-ar spune economiștii”, mai scria preotul Necula în ziarul sibian. „Vine un Copil, nu uitați de copii din jur, nu-i lăsați fără bucuria copilăriei, nu-i lăsați uitați. Aplecați-vă asupra lor cu dragoste, ei vor vesti dintâi, colindători de taină, clipa Betleem-ului prelungită în veșnicie.
Nu le transmiteți tristețile și răutățile noastre, nu-i copleșiți în deloc surprinzătoarea noastră preocupare doar pentru cadouri. Ei sunt darul Crăciunului și nici un cadou nu le este mai de preț decât să-l cunoască pe Iisus Hristos, Pruncul în numele căruia se împodobesc brazi și se umplu de jucării camerele de joacă. Ajutați-i să-L vadă, să-L trăiască, să-L Bucure. Nu lăsați amăreala noastră să stingă dulceața prieteniei lor cu Dumnezeu. Sus inimile, să lucrăm sufletului mântuirea!”
foto: doxologia.ro