Câștigătorii Galei Comunității Țării Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a înmânat trofeele oamenilor implicați, care au schimbat pozitiv lucrurile din jurul nostru.

Evenimentul care s-a desfășurat vineri seara, în crama Cetății Făgăraș, a strâns peste 250 de invitați și a fost plin de emoții de la început până la sfârșit.

În urma voturilor juriului, cei care au fost desemnați câștigători sunt:

Voluntarul tânăr al anului

Claudiu Gherghel, voluntar al Fundației Regen

Este un voluntar dedicat, implicat doritor de a investi timpul și energia lui pentru binele celor din jur. Doritor de a se dezvolta pentru ca mai apoi, la rândul lui să contribuie la dezvoltarea celor din jurul lui. Deschis și disponibil de a fi acolo pentru cei care au nevoie de ajutor, chiar dacă nu e cel mai ușor și confortabil.

Nu a făcut voluntariat deoarece știa că va primi ceva beneficii, spune Cosmina Bunaci care l-a nominalizat, nu pentru că va da bine la CV, ci pentru că a fost doritor de a investi în alții, în viziunea Fundației Regen, pentru că știe că cel mai important lucru pe care îl putem face pentru comunitate este de a investi în educație și valori.

 

Voluntarul anului

Ioan Urdea

A organizat, șase ani consecutiv, Turneul caritabil de fotbal ,,Old Boys”. Ajuns la a VI-a ediție în 2017, evenimentul a fost dedicat pacienților HOSPICE Casa Speranței, copii și adulți cu boli incurabile din comunitatea noastră.
Cu spirit de bun organizator, Ioan Urdea a știut să atragă persoanele care iubesc sportul și să le implice în fiecare ediție a acțiunii de binefacere. Având experiența personală a omului care s-a luptat cu un diagnostic grav, purtat de uriașa motivație, a transmis mesajul HOSPICE și implicit pe cel al persoanelor pe care boala le îngenunchează.

Punând suflet în organizare, acest om deosebit a adus un plus de umanitate evenimentului sportiv, iar prin perseverența celor implicați a reușit să dea continuitate unui eveniment care a devenit anual și are tradiție în comunitatea făgărășeană.

 

Coordonatorul voluntarilor

Raluca Ciulei, „Asociația Love for Life”

Nominalizată de Georgeta Banu, care spune despre ea că a adus ceva nou (tabere gratuite pentru copii, ateliere pe diverse teme și materiale) în comunitatea de la Hârseni și Recea. Raluca reușește, de fiecare dată, să adune alături de ea voluntari inimoși (din ţară şi străinătate), pricepuți şi cu suflet mare, care, ca şi ea, se dedică trup şi suflet pentru ca niște copii să trăiască clipe unice în taberele organizate de ea, să înveţe să devina independeţi, să socializeze, să se cunoască pe sine, să zâmbească.

 

Din pasiune pentru…

Erwan Joliff

Nominalizat de Gabriela Pirvu
Pompier voluntar. A reușit să creeze o echipa de pompieri voluntari, începând de la zero. S-a zbătut şi a făcut rost de echipamente, poate mai performante decât echipamentele folosite de pompierii profesioniști, a pornit de la o simplă remorca trasă de o mașină, pe care era montat un rezervor de apa şi a ajuns la o autospeciala primită din Franța, pe care a recondiționat-o foarte bine şi foarte eficient. A construit şi echipat o remiză izolată şi încălzita pe timp de iarnă, care le permite pompierilor să intervină la orice oră şi în orice perioadă a anului.
A înființat o asociație prin care îşi doreşte să dezvolte o echipă de prim-ajutor, să pregătească echipe de voluntari din zona ca să poată interveni şi în alte sate.

 

Colegul implicat

Persida Timboiu, Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraş

Persida Timboiu a reușit, prin energie şi generozitate, să atragă atenția comunităţii asupra nevoilor Spitalului Municipal, spital care deservește întreaga zonă a Ţării Făgăraşului şi să-i determine pe oameni să înţeleagă că nu trebuie să stea pasivi şi să îi așteptă pe alții să rezolve problemele ci trebuie să se implice şi să contribuie fiecare, aşa cum poate: cu munca voluntara, cu timp sau cu resurse.
Persida Timboiu a susținut în cadrul Cercului de Donatori proiectul „Generozitatea dăruiește sănătate” – Achiziție flux laminar pentru sala de operații – Ortopedie, prin care şi-a propus să strângă suma de 5.175 lei.

 

Compania mare implicată

Fenec Rubber Eastern Europe

Managerul, împreună cu angajații au pedalat la fiecare ediție a Bikeathon-ului pentru susținerea proiectelor din comunitate: AVEm Campioni, Ştrumfii în Era Digitală, Mișcare pentru Recuperare.

A mobilizat până acum peste 40.000 de lei pentru proiectele susținute.

 

Companie mică implicată

Librăriile Birotex pentru Campania „Rabla la ghiozdane şi penare”

Au oferit posibilitatea achiziționării unui ghiozdan sau penar la preţuri mult mai bune, copiilor care şi-au donat ghiozdanele şi penarele vechi pe care le-au recondiționat şi apoi le-au donat cu ajutorul Asistenţei Sociale Făgăraş, copiilor ce provin din familii defavorizate.

Florian Shaorma
Zambete la cafea - Maria Visu
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Reno Depo

 

Fundraiser-ul anului

Anca Barbu pentru proiectul „Vino cu noi în laboratorul de științe”înscris la Bikeathon Ţara Făgăraşului.

Pentru acest proiect, a mobilizat profesori, elevi, părinţi şi companii. Cu ajutorul celor peste 100 de oameni din comunitate care au pedalat sau au strâns fonduri, a reușit să strângă suma de 13.484 lei.
Anca este profesor de engleză la Colegiul Naţional Doamna Stanca.

 

Liderul care schimbă lumea

Natalia Corlean, foto: Cristina Lascu

Natalia Corlean

Nominalizată de Anca Barbu pentru implicarea în numeroasele proiecte și programe ale Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” deoarece este exemplul perfect de altruism, dăruinţă, iubire, pozitivism.

 

In Memoriam

În semn de prețuire și recunoaștere pentru buna implicare în comunitate, unor oameni valoroși pentru Țara Făgărașului, care din păcate, nu se mai află printre noi.
Maria Pirău – un exemplu de dedicare pentru meseria de profesor. Adora să lucreze cu elevii și să le insufle pasiunea pentru biologie.
Constantin Luca – membru în grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului și apoi membru fondator.
Mihaela Dumitru – pentru toată dăruirea pe care a depus-o în cadrul Asociației Sătești „Șona Noastră”. Mihaela a fost timp de 2 ani secretara asociației, s-a implicat în viața satului care a adoptat-o și i-a coordonat pe copiii din sat, învățându-i să iubească Șona. Dedicată total unei cauze pe care și-a asumat-o și pe care a servit-o fără ezitare.

 

La început de drum

Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” – pentru toate proiectele

Printre proiectele derulate de Asociaţie se numără: „Ai o chitară în plus”, „Sănătate pentru toţi”, „Voluntar pentru spital”, „Atelierul micul electrician”, „Bunicii adoptaţi”, „Sărbătoarea familiei”, „Clubul tinerilor”, „Atelierul anatomia computerului”, „Abc-ul limbii germane”.

 

Cu şi pentru tineri

Asociația Renascendis pentru proiectul „Resturi și rosturi”, „Pe urmele sașilor, între Cârța și Cincșor”

Prin această inițiativă, Asociaţia a urmărit inventarierea completă a obiectelor cu valoare istorică și artistică păstrate în parohiile evanghelice din Cârța, Bruiu, Gherdeal, Șomartin (județul Sibiu), Cincu, Toarcla și Cincșor (județul Brașov). O componentă importantă a proiectului este cea educativă, de transformare a patrimoniului în mijloc de învăţare şi de integrare a culturii săsești în viaţa comunităţilor actuale.

 

Promotor al artei, culturii şi tradiţiilor

Ferma ecologica din Cobor – pentru numeroasele evenimente culturale organizate într-un timp scurt.

În Cobor se simte un suflu nou. Comunitatea este mică, în jur de 150 de oameni, dar ulițele încep să se trezească la viaţă. Turiști români şi străini, dornici să descopere satul şi împrejurimile, locuri de muncă permanente şi sezoniere, evenimente, rețete locale readuse la viaţă, colaborare între etnii şi confesiuni, dans, muzică, biodiversitate, un bun management al păşunilor, agricultură ecologică, producători locali, observarea vietăților sălbatice, plante medicinale, trasee de bicicletă, consolidarea bisericii fortificate, cai, media națională şi internațională, un cumul de factori meniți să promoveze satul făgărăşean şi importanţa naturii.

 

Impact în comunitate

Organizație mare – HOSPICE  Casa Speranței – Echipa Făgăraș pentru activitatea pe care o desfăşoară de un sfert de veac în beneficiul pacienților afectați de o boală incurabilă şi a familiilor lor. Timp de 25 de ani, HOSPICE a devenit sprijin pentru cei aflați prinși într-o cursă nedreaptă cu o boală incurabilă și a atins existențele a peste 20.000 de oameni.

Organizație mică – Asociația Sătească „Șona Noastră”

Asociația creează şi implementează în comunitatea mica din satul Şona foarte multe proiecte care aduc împreună oameni ai locului, copii şi tineri, vizitatori care dau energie şi viaţă micului sat de pe malul râului Olt: „Fierăria lui Lazăr”, „Loc. Școala de privit acasă”, „Concurs de prăjituri”, „Școala în pantaloni scurți”, „Pedalează cu foc”.

 

În final, categoria la care au câștigat toți cei care au fost nominalizați pentru că, potrivit organizatorilor, ar fi fost nedrept să fie răsplătită bunătatea unui singur om.

Bunătatea care schimbă lumea

• Natalia și Marius Corlean
• Ciprian Adomnicăi
• Viorela Codaia
• Paul Ilea
• Mărioara Stăncescu
• Antonela Bogdan
• Manuela Ifrim
• Cristina Țepeș
• Dorin Lupe
• Alexandru Iliescu
• Ioan Urdea

foto: Cristina Lascu


Apreciază
Distribuie