O firmă din Cluj vrea să modernizeze „Drumul de sub munte”
foto: asfaltari-romania.ro
Consiliul Județean Brașov a demarat achiziția pentru atribuirea contractului de modernizare a „Drumului de sub munte” – DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P.
O singură firmă, din Cluj, a depus o ofertă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru realizarea lucrărilor, anunță autoritățile județene. SC Diferit SRL s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL și SC Vibo Instal SRL) și un terț susținător (SC Asphadif SRL).
Valoarea estimată a contractului este de 132.742.444,7 lei (cu TVA). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Proiectul vizează refacerea totală a carosabilului pe o lungime totală de 49,039 km și a trotuarelor aferente, amenajarea de stații pentru transportul public, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, șanțuri, drenuri, puțuri absorbante), realizarea de podețe transversale, podețe la drumurile laterale și podețe de acces, reabilitarea unui număr de opt poduri și construirea a șapte poduri noi, construirea unui zid de sprijin din beton armat, reparații la zidurile de sprijin existente, realizarea canalizării pluviale, asigurarea măsurilor pentru siguranța circulației și amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.
„Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm județul cu fonduri europene. Mă bucur că pentru modernizarea acestui drum am accesat 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, având în vedere că în ultimii 20 de ani aici n-au fost făcute lucrări de amploare, ci doar reparații curente. „Drumul de sub munte”, odată modernizat, va asigura pentru mii de locuitori din 13 sate ale Țării Făgărașului o legătură directă cu principalele drumuri naționale și europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.
Urmează evaluarea ofertei din punctele de vedere tehnic și financiar, iar rezultatul va fi comunicat la finalizarea acesteia.
„Sperăm ca această oferă să fie conformă cu cerințele stipulate în caietul de sarcini, astfel încât să reușim să semnăm contractul și să începem lucrările în cel mai scurt timp”, a spus administratorul public al județului Brașov, Daniel Gligoraș.