Încep lucrările la Pediatrie: Aparatură și mobilier noi, saloane speciale și loc de joacă

Lucrările pentru mutarea și reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului municipal Făgăraș încep în 29 iulie, în sfârșit. Aceasta va avea 25 de paturi, iar spațiile pentru copii și părinți vor fi amenajate astfel încât să li se ofere intimitatea necesară și vor mai exista un loc de joacă, izolatoare și săli de tratament. Dotările vor fi de ultimă generație, iar mobilierul nou.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat de către autoritățile locale cu o firmă din Brașov, astăzi. Organizarea de șantier va începe luni, 22 iulie, iar lucrările vor începe efectiv o săptămână mai târziu, din 29 iulie.  Asta după ce au avut loc mai multe amânări din cauza avizelor necesare, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, susțin autoritățile.

Secția își va primi pacienții în clădirea principală a spitalului și se va întinde pe două nivele – parter și etajul 1, pe o suprafață totală de aproape 793 de metri pătrați.

Reprezentanții firmei au dat asigurări că totul se va finaliza în opt luni, conform prevederilor contractuale.

„Se va face o consolidare a Secției de Pediatrie, pe primul și al doilea nivel, consolidare care va întări structura de rezistență a clădirii, care din punct de vedere structural a suferit și va suferi niște modificări. Partea de aviz ISU ne-a dat tot felul de modificări și se vor face conform normativelor în vigoare“, a declarat Cristian Cristea, reprezentantul firmei de proiectare.

După ce lucrările vor fi finisate, vor fi înlocuite și instalațiile.

„Astăzi am preluat șantierul. Sintetizat, pot să vă spun că se vor înlocui toate instalațiile electrice, sanitare, după care se va trece la finisaje, evident după partea de consolidare a clădirii. Lucrările vor dura opt luni, ne vom încadra în termenul contractual și sperăm că vom face lucrurile de calitate, ca și până acum“, spune Constantin Chiriță, reprezentantul constructorului.

La parterul clădirii se vor amenaja: izolator, cabinet pentru consultații, o sală de tratament, salon de spitalizare de zi, grupuri sanitare pentru pacienți și vizitatori, precum și dotări pentru persoane cu dizabilități locomotorii (rampă acces, grup sanitar). De asemenea, arhiva secției de pediatrie și vestiarul cadrelor medicale se vor amplasa tot aici.

Dentistry Tour
Go Pro Infrastructure
Stihl
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Proaspat Alb

În timp ce la etajul 1 se vor amenaja: izolator, săli de tratamente, sală de mese cu oficiu și un loc de joacă pentru copii, prevăzut cu sală de așteptare. Vor mai exista grupuri sanitare atât pentru pacienți, cât și pentru vizitatori și cadrele medicale.

Tot la etajul 1, va fi amplasată camera de gardă și saloanele pentru copii și însoțitori. Toate saloanele – însumând un total de 25 paturi pentru spitalizare continuă – vor fi prevăzute cu grupuri sanitare proprii. Se vor amenaja la nivelul etajului și cabinete pentru medici și asistente.

„Au fost și multe critici în legătură cu mutarea acestei secții, noi suntem primii care ne-am dorit ca acest proiect vechi, de peste 7 ani, care a fost în măsura Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov, de mutare a acestei secții, de reabilitare, să fie pus în practică. Este finanțată întreaga reabilitare de către primăria municipiului Făgăraș. În ceea ce privește dotarea și mobilierul, va fi totul nou. Avem niște sume din donații pentru mobilier, am aplicat și anumite propiecte la anumite companii care oferă donații și pentru echipamente, dar, ne agajăm ca din excedentul spitalului să dotăm cu echipamente noi Pediatria“, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

În noua secție, la fel ca întregul spital de altfel, vor fi îngrijiți nu doar pacienții din municipiu, ci din toată Țara Făgărașului.

„Iată că se pune în practică această investiție mult așteptată. Așa cum de foarte mult timp de cetățenii, și de fapt pacienții din Țara Făgărașului, așteaptă să aibă posibilitatea să vină cu copiii la o pediatrie normală. (…) În sfârșit, am reușit să punem în practică acest proiect. L-am început acum doi ani de zile, dar datorită avizărilor și schimbărilor legislative, a necesitat mai mult timp. Am reușit, într-un final, ca acest proiect să-l punem în practică și sper ca în această perioadă de opt luni de zile, Pediatria să fie finalizată, iar cetățenii să beneficieze de servicii medicale corecte, la nivelul Țării Făgărașului“, a afirmat primarul Gheorghe Sucaciu.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie