Se deschid sau nu școlile din 8 februarie?

Una dintre cele mai importante decizii pentru învățământul românesc este luată marți, 2 februarie, și este legată de redeschiderea celor aproape 17.000 de instituții de învățământ de stat din România. Președintele țării se întâlnește cu premierul, ministrul Educației și ministrul Sănătății pentru a decide în acest sens.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a declarat că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează. El a mai spus că scenariul hibrid, deși a fost eliminat, va trebui să fie totuși aplicat pentru a asigura dreptul la învățare pentru elevii cu vulnerabilități, dar și pentru profesorii care nu vor putea merge la școală.

Acest lucru înseamnă că pot învăța de acasă elevii care au probleme de sănătate sau ai căror părinți sau frați sunt infectați cu Sars-CoV-2.

La rândul lor, profesorii care au probleme grave de sănătate sau prezintă simptome ale infecției vor putea preda de acasă.

Orele cadrului didactic vor fi grupate într-o singură zi a săptămânii pentru ca elevii să nu fie puși în situația să intercaleze, în aceeași zi, orele online cu orele cu prezență fizică, a spus ministrul.

Primaria Sercaia - Craciun 2024
Stihl - decembrie
Zambete la cafea - Maria Visu
STI - LMA Craciun 2024
Dentistry Tour
Benzinariile Recea si Soars - Craciun 2024

În discuții sunt patru scenarii, în funcție de numărul de infectări: în localitățile aflate în scenariul verde, toți copiii se întorc în clase; în cele din scenariul galben, revin în bănci preșcolarii, școlarii și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu, doar preșcolarii și elevii din clasele 0 – IV se vor putea întoarce în bănci.

Dacă incidența infectărilor depășește 6 cazuri la 1.000 de locuitori, copiii rămân acasă.

Potrivit datelor publicate de DSP Brașov luni, 1 februarie, în județul Brașov incidența cumulată a cazurilor de infectare era de 2,12 iar în Făgăraș de 0,94 la mia de locuitori.


Apreciază
Distribuie