Făgăraș | Au început lucrările pentru construirea unui complex de înot și agrement
Făgărașul va avea un complex sportiv de înot și agrement pe amplasamentul fostului ștrand din parcul „Regina Maria”. Lucrările pentru construirea acestuia au început.
Complexul va avea un bazin semiolimpic cu 8 culoare, acoperit, cu o lungime de 25 m și o lățime de 21 m, unde copiii se vor putea pregăti pentru competițiile sportive. În afara orelor de antrenament, acesta va putea fi folosit de oricine vrea să facă mișcare în apă, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Făgăraș.
De asemenea, vor mai fi amenajate un bazin mic, tot acoperit, cu dimensiunea de 15 x 7 m – destinat doar copiilor, un bazin de hidromasaj cu dimensiuni de 7 x 3 m, saună uscată, saună umedă și saună sărată. Vor exista toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, grupuri sanitare, lift, cabinet medical, sală de recuperare, tribune, spații tehnice, cameră centrală etc.
Proiectul este realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației fiind în valoare de 18,3 milioane de lei (fără TVA). Conform contractului încheiat de CNI cu constructorul, lucrările ar urma să fie finalizate în 12 luni.
„Municipalitatea nu ar fi ajuns aici fără susținerea campioanei olimpice de nataţie Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, și fără implicarea profesorului făgărășean Aurelian Curticăpean. Pasul următor va fi obținerea omologării bazinului de înot semiolimpic, pentru care au început deja demersurile”, precizează primarul Gheorghe Sucaciu.
Făgărașul are copii talentați la înot, care au câștigat medalii, inclusiv de aur, datorită eforturilor uriașe pe care le-au depus cu ajutorul părinților și antrenorilor lor. Sierra Manhardt, Alexandra Butnaru, Vlad Curticăpean, Bianca Manhardt și Alexandru Curticăpean sunt pionierii municipiului la înot. Printre oamenii care i-au susținut se află și Aurelian Curticăpean, campion național la natație, care împlinește 20 de ani de când inițiază copiii din Țara Făgărașului în acest sport. În lipsa unui bazin aici, acasă, tinerii au fost nevoiți să se deplaseze săptămânal zeci de kilometri pentru a se putea antrena. În total, 300.000 de km parcurși până la Brașov, începând din 2013. În prezent, cinci copii încă străbat acest drum.