S-a înființat Brigada Părinților Antidrog, la Brașov

foto: Unsplash - Javier Trueba

Sute de părinți s-au înscris în Brigada Părinților Antidrog, înființată la Brașov. Mișcarea a apărut din dorința oamenilor de a cunoaște efectele drogurilor asupra copiilor lor și de a aborda corect problema.

Ei vor să afle de la specialiști cum pot identifica un copil consumator și cum trebuie acționat pentru a nu pierde comunicarea cu minorii. Brigada Părinților Antidrog a creat și un grup de WhatsApp, unde părinții și profesorii se informează despre drogurile existente, efectele lor pe termen scurt, mediu și lung.

„Pentru asta avem specialiști alături de noi, cu care colaborăm și cu care încercăm să punem la punct un plan de comunicare foarte clar și foarte închegat și sperăm să avem și rezultate în cel mai scurt timp. E fabulos ce amploare a luat subiectul și cât de repede părinții au venit alături de noi. În mai puțin de 24h, am avut peste 560 de accesări și de înscrieri în grup, ceea ce pentru noi a semnat o mare surpriză. Ne-am dat seama că oamenii chiar își doresc să afle cât mai mult. Mulți părinți au spus că se confruntă de mult cu problema aceasta și că nu știu ce trebuie să facă, nu știu cum să reacționeze pentru a nu-și pierde relația cu copilul, pentru a încerca să ajute fără să strice mai mult”, a declarat, pentru Radio România Brașov, Cristina Timariu, unul dintre inițiatorii proiectului, mamă a trei copii.

Brigada Părinților Antidrog se vrea o completare a proiectului de educație în domeniul drogurilor cu sloganul „Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”, derulat de mai bine de un an în școlile județului Brașov. Acest proiect-pilot la nivel național este adresat elevilor claselor a V-a și a IX-a, la inițiativa prefectulului.

„Din păcate, a fost nevoie de un eveniment tragic ca lumea să conștientizeze și să se aplece foarte mult. Vedem că și astăzi se înființează tot felul de asociații, toată lumea dorește să contribuie, ceea ce este foarte bine, dar numai că tot ceea ce trebuie să facem trebuie să facem într-un mod organizat și într-un mod în care să avem o predictibilitate, să avem un scop și să avem și un rezultat”, a precizat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, pentru Radio România Brașov.

Ca urmare a implementării acestui proiect-pilot în toate unitățile școlare din județ, au beneficiat de educație în domeniul drogurilor peste 15.000 de elevi și aproape 700 de cadre didactice, arată raportul prezentat de prefect.


Apreciază
Distribuie