Costume de epocă și car alegoric, în Făgăraș

Parada stradală „Amurgul baroc” ajunge în Făgăraș duminică, 14 iulie. Evenimentul spectaculos se va desfășura, de la ora 19, pe aleea pietonală dintre Cetatea Făgăraș și Catedrala ortodoxă „Sf. Ioan Botezătorul”.

Costume de epocă impresionante, versurile poetului Radu Stanca, voci și instrumente, un car alegoric impresionant, alături de nenumărate elemente artistice inedite sunt parte a proiectului „Moștenirea – Paradă Stradală Amurgul Baroc”, inițiat de maestrul Mihai Mălaimare și derulat de studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe un splendid bulevard al amintirilor, poetul Radu Stanca își deapănă trăirile paroxistice, înconjurat de splendoarea unor costume venind direct din secolul al XVIII – lea, secolul barocului transilvan.

În ritmul dansurilor specifice acelei perioade, care transformă strada într-un imens salon de dans, Moartea și Doamna în magenta își dispută dreptul de viață și de moarte asupra imaginației poetului.

Reno Depo
Go Pro Infrastructure
Zambete la cafea - Maria Visu
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Florian Shaorma

 

Spectacolul a avut premiera,  pe 31 mai, în Piața Mare din Sibiu, apoi a fost prezent și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.


Apreciază
Distribuie