105 ani de la înființarea Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu

sursa foto: Facebook/ Revista Forţelor Terestre

Aniversarea a 105 ani de la înființarea Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” a fost marcată printr-o ceremonie la Cincu.

La Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu a avut loc, pe 2 iulie, o ceremonie pentru a celebra 105 ani de la înființarea acestei structuri militare. La eveniment au fost prezente personalități de rang înalt din domeniul apărării, inclusiv șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, și șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul de brigadă David K. Pritchett.

Ceremonia a inclus un moment solemn de dezvelire a plăcii dedicată aniversării celor 105 ani de existență a Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”. Drapelul de Luptă al structurii a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios în grad de Ofițer”, cu însemn de pace pentru militari, și cu „Emblema de Onoare” a Forțelor Aeriene, recunoscând astfel meritele și contribuția semnificativă a centrului în domeniul apărării.

În semn de recunoaștere a îndeplinirii ireproșabile a misiunilor și sarcinilor încredințate, generalul Gheorghiță Vlad și generalul de brigadă Daniel Pop au conferit „Emblema de Onoare” a Statului Major al Apărării și „Emblema de Onoare” a Forțelor Terestre unor ofițeri, subofițeri, soldați, gradați profesioniști și personal civil contractual.

Monumente funerare
Zambete la cafea - Maria Visu
Go Pro Infrastructure
Amanet King Onix
Florian Shaorma

Evenimentul a subliniat importanța Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” în pregătirea și instruirea efectivelor militare și a evidențiat tradiția și valorile pe care această structură le promovează de peste un secol.

Printre participanți s-au numărat și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop, șefi ai direcțiilor din Statul Major al Apărării, comandanți de unități și mari unități din Ministerul Apărării Naționale, foști comandanți ai centrului, reprezentanții autorităților publice locale, Mitropolitul Ardealului, Înalt Preasfințitul dr. Laurențiu Streza, precum și reprezentanții instituțiilor județene din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.


Apreciază
Distribuie