Bărbat atacat de urs pe Transfăgărășan, în timp ce se filma hrănind animalul

captură video TikTok/ AnamariaKontratovici

Un bărbat a fost atacat de un urs pe Transfăgărășan, în timp ce se filma hrănind animalul și ignorând toate sfaturile autorităților.

Incidentul a fost filmat de martori, iar imaginile au fost publicate pe TikTok, miercuri, și repostate pe Facebook.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Reno Depo
Go Pro Infrastructure
Demgy
JTTI - functionar administrativ

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru legea care va permite eutanasirea sau împușcarea urșilor din „zonele cu risc foarte mare”. Decizia de a iniția un astfel de proiect vine după ce marți o tânără a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Bușteni. Salvatorii montani spun că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal. Victima a fost găsită, iar recuperarea trupului acesteia era extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului, potrivit G4Media.

Organizaţia de mediu Agent Green a anunţat, miercuri, că va reclama Guvernul României la Comisia Europeană, transmite Agerpres. Agent Green reclamă transformarea acestui caz „într-o manipulare” pentru legalizarea în regim de urgenţă a vânătorii de trofee şi spune că, în realitate, planul naţional de acţiune pentru specia urs aprobat în 2018 nu s-a aplicat.


Apreciază
Distribuie