Incendiu în zona Viștea Mare. Peste 40 de pompieri intervin pentru stingerea focului

captură video ISU Brașov

Incendiu de fond forestier, în zona Viștea Mare, comuna Ucea, miercuri, 17 iulie. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.

ACTUALIZARE 20:40

Un elicopter Black Hawk intervine pentru stingerea incendiului de la Viștea Mare. Apartul de zbor are un rezervor suspendat (Bambi Bucket), de mare capacitate, folosit pentru stingerea incendiilor forestiere pe cale aeriană.

În plus, potrivit pompierilor, s-au suplimentat forțele cu 3 vehicule offroad pentru transportul apei de la sursa de apă spre locul intervenției.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Proaspat Alb
Monumente funerare
Mobila SH
Go Pro Infrastructure
JTTI - functionar administrativ

Peste 40 de pompieri intervin pentru stingerea focului, după ce au fost solicitați în jurul orei 13.30, potrivit ISU Brașov.

„Spre locul intervenției au fost direcționate 3 autospeciale de stingere, și au fost mobilizate peste 40 de cadre ale inspectoratului. De asemenea, a fost alertat și Ocolul Silvic Pădurile Făgărașului. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, arde litiera și doborâturile.

Având în vedere că este o zonă cu acces dificil, cadrele se deplasează pedestru, neputându-se realiza accesul cu autospecialele de intervenţie până în zona focarelor de incendiu, apa fiind transportată de pompieri în rucsacuri special destinate pentru transportul acesteia, prevăzute cu un sistem de pulverizare”, a transmis ISU Brașov.

Misiunea este în desfășurare, revenim cu detalii.


Apreciază
Distribuie