19 persoane au intervenit pentru salvarea unui turist rănit în Munții Făgăraș

sursa foto: Salvamont Brașov

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov au fost solicitați, miercuri, să intervină de urgență în zona Izvorului Viștea, situată în Munții Făgăraș, pentru a oferi asistență unui turist care a suferit o entorsă la genunchi.

Din cauza accidentării, bărbatul nu a mai fost capabil să se deplaseze, ceea ce a necesitat o acțiune complexă de salvare.

„Operațiunea de salvare a fost dificilă și a durat mai mult de 7 ore, implicând un efort concertat din partea echipelor de salvare. În total, au participat 19 persoane: 6 salvatori montani din cadrul formației Salvamont Victoria, 4 jandarmi montani de la postul Sâmbăta de Sus, precum și 9 salvatori montani din cadrul formației Salvamont Brașov. Efortul coordonat al acestor echipe a fost esențial pentru a asigura transportul în siguranță al turistului rănit către o zonă accesibilă, pentru ca acesta să fie ulterior transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare”, a precizat Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Go Pro Infrastructure
Mobila SH
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Demgy
Reno Depo

În timpul acțiunii de salvare, salvamontiștii au primit un alt apel care ne informa despre o posibilă misiune de salvare a unui bărbat care, pornind de pe Valea Arpașu Mare, întâmpina dificultăți în deplasare din cauza unei probleme la genunchi. Persoana a insistat că poate continua deplasarea singură, motiv pentru care salvatorii montani au rămas în alertă. Din fericire, acesta a reușit să ajungă la mașina sa, parcată la baza muntelui.


Apreciază
Distribuie