Elevi relocați în alte clădiri, din cauza lucrărilor nefinalizate

sursa foto: Facebook/ Gheorghe Sucaciu

Șase unități școlare din județ au început cursurile fie cu elevi relocați în alte clădiri, fie cu Săptămâna Altfel, din cauza faptului că lucrările de reparații, mansardări sau consolidări nu au fost finalizate, relatează Radio România Brașov. Dintre acestea, două sunt în municipiul Brașov și una în municipiul Făgăraș. 

Cei peste 700 de elevi de nivel primar, gimnazial și liceal ai Colegiului Național „Doamna Stanca” din Făgăraș sunt relocați în alte unități sau clădiri puse la dispoziție de autoritățile publice locale, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție la clădirile proprii.

Primarul Gheorghe Sucaciu anunța în luna aprilie că lucrările avansează la Școala Generală nr. 7, care aparține de Colegiului Național „Doamna Stanca”, și că elevii ar putea începe anul școlar 2024-2025 într-o clădire modernă.

„Investim în educație, investim în viitorul tinerilor făgărășeni. Lucrările de modernizare a Școlii Generale nr. 7 avansează. Termoizolația fațadei a fost finalizată și au fost executate lucrările de hidroizolație la acoperiș. Se lucrează în prezent la finisajele interioare, la instalațiile electrice, sanitare și de încălzire, precum și la montarea corpurilor de iluminat. Sala de sport a școlii se află în stadiul final de execuție. Se montează ultimele corpuri de iluminat și se vopsește plafonul cu vopsea anti-incendiu. Sunt încrezător că lucrările vor fi finalizate în termenul stabilit, urmând ca elevii Școlii nr. 7 să înceapă anul școlar 2024-2025 într-un mediu de învățare modern, confortabil și sigur”, afirma Sucaciu în mesajul publicat în aprilie pe Facebook.

 


Apreciază
Distribuie