Cazare mai scumpă în căminele Universității Transilvania din Brașov

foto: unitbv.ro

Cazarea în căminele Universității Transilvania din Brașov s-a scumpit.

În acest an universitar, un student bugetat va plăti 480 de lei pe lună, iar un student cu taxă va achita 685 de lei.

Universitatea dispune de aproximativ 3.500 de locuri în cele 13 cămine, pentru care există deja peste 2.400 de cereri de precazare și alte 2.230 de cereri făcute de cei care au fost admiși în primul an.

„Nu toți cei care solicită cazare vor și veni. Unii își găsesc prieteni și stau în gazdă, unii se răzgândesc să mai vină ș.a.m.d. Dar eu cred totuși că anul acesta va fi unul excelent, adică vom avea peste locurile pe care noi le vom scoate la cazare, adică peste 3500, probabil din cauza scumpirilor chiriilor și utilităților în zona acestea particulară. Cele două tarife de care vă spuneam sunt mai mari ca cele de anul trecut, cu 7% la buget și 5,8% la taxă. Aceste creșteri sunt sub rata inflației pe anul 2023, care a fost 10,4”, a declarat prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof. dr. ing. Daniel Munteanu, pentru Radio România Brașov.

Listele cu cei care vor primi loc în cămine vor fi afișate în perioada 19-23 septembrie 2024. Pentru studenții din ani mai mari, criteriile pentru a primi loc în cămin țin de situația școlară și de comportamentul avut în anii anteriori.

În prezent, în căminele Universității Transilvania din Brașov se fac ultimele lucrări de reparații și igienizări pentru primirea studenților. Cazarea studenţilor se va face în perioada 29 septembrie–1 octombrie, când are loc prima etapă.


Apreciază
Distribuie