Amenzi și dosare penale în județ, în urma acțiunilor Poliției Animalelor

Amenzi și dosare penale în urma unei acțiuni de prevenire și informare a comunității, cât și pentru identificarea și sancționarea faptelor care contravin legislației din domeniul protecției animalelor, în județul Brașov.

Acțiunea a vizat atât prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate vehicule cu tracțiune animală, precum și identificarea, informarea și sancționarea deținătorilor de exemplare cabaline și canine neînregistrate și a celor care nu dețin documentele sanitar-veterinare prevăzute de legislația din domeniul protecției animalelor.

„Acțiunea a vizat atât prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate vehicule cu tracțiune animală, precum și identificarea, informarea și sancționarea deținătorilor de exemplare cabaline și canine neînregistrate și a celor care nu dețin documentele sanitar-veterinare, prevăzute de legislația din domeniul protecției animalelor.

Pentru că obiectivul principal este instaurarea unui mediu de siguranță, în paralel, acțiunea a avut ca scop sprijinirea, îndrumarea și consilierea comunității, în vederea conștientizării obligațiilor pe care deținătorii de exemplare animale le au, în conformitate cu prevederile legale din domeniu.

În cadrul acțiunii, de informațiile și recomandările polițiștililor au beneficiat peste 50 de persoane, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, în urma verificărilor întreprinse, polițiștii au constatat și cercetează în continuare aspectele săvârșirii unor infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uzul de fals și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a transmis IPJ Brașov.

Acțiunea polițiștilor din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor a avut loc la Crizbav, însă sunt vizate și alte localități din județ pentru viitorul apropiat.


Apreciază
Distribuie