Zeci de făgărășeni au protestat împotriva cruzimii față de animale

Zeci de făgărășeni au protestat în stradă împotriva cruzimii față de animale, după ce o pisică a fost ucisă.

Manifestația pașnică a avut loc pe strada Castanului din cartierul 13 Decembrie, duminică după-amiază. Aproximativ 50 de persoane au participat la adunarea care s-a desfășurat între orele 16:00 și 19:00, potrivit organizatoarei, unde s-a discutat despre: „ce putem face, ca cetățeni, pentru a preveni și denunța actele de maltratare, ucidere si comportament agresiv asupra animalelor; importanța sterilizării animalelor din gospodării și a celor fără stăpân; cum ne putem asigura că animalele din comunitatea noastră si de pretutindeni nu sunt private de apă și hrană – aspecte protejate de lege”.

Evenimentul de conștientizare a drepturilor animalelor este o premieră pentru orașul nostru și a avut loc după ce o pisică a fost ucisă la finalul lunii august. Autorii ar fi doi copii.

„L-au omorât! I-au rupt piciorușele, l-au legat și chinuit până când bietul pisicuț a cedat, apoi l-au aruncat la gunoi. În urma faptei acestor 2 băieți dezaxați, au rămas sforile cu care pisicutul a fost legat, chinuit, maltratat și omorât”, precizează femeia care a făcut cunoscut cazul pe Facebook, mesajul adunând sute de reacții, comentarii și distribuiri.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Reno Depo
Victoria Federal IFN

Lorena Solomon, inițiatoarea protestului, a declarat petru Bună Ziua Făgăraș că Poliția s-a autosesizat în acest caz și a deschis un dosar de cercetare, dar stăpânei pisicii ucise îi este teamă să meargă să depună mărturie. Solomon a mai precizat că acesta nu este primul caz în care animale din oraș sunt ucise, astfel de evenimente având loc periodic.


Apreciază
Distribuie