Au început înscrierile la Gala Societății Civile. Cum poți nominaliza pe cineva din Țara Făgărașului

sursa foto: Fundația Comunitară Țara Făgărașului/ arhivă

Au început înscrierile la Gala Societății Civile din Țara Făgărașului. Cea de-a patra ediție va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 18.00, la Cetatea Făgăraș.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului anunță deschiderea perioadei de înscrieri pentru nominalizări la categoriile anunțate, pentru exprimarea recunoștinței întregii comunități față de inițiativele societății civile care au contribuit în ultimii doi ani la dezvoltarea locală pe diverse planuri.

„Această ediție este dedicată celor care, în ultimii doi ani, s-au implicat activ și cu impact în comunitățile lor, iar motto-ul acesteia este «Schimbă-Lume». Dorim să îi premiem pe cei care fac fapte bune, să ne inspirăm din viziunea și modul lor de implicare, să arătăm că în Țara Făgărașului există o societate activă, «Schimbă-Lume» este, însă, mai mult decât motto-ul unui eveniment. Este un concept în sine, pe care ne-am dori să îl vedem afișat și la propriu, și la figurat, pe toate gardurile. Ca o declarație de dragoste pentru acest fenomen care îl reprezintă oamenii buni, harnici, serioși și implicați”, precizează reprezentanții organizației.

Anul acesta categoriile pentru care se pot trimite nominalizări sunt:

  1. Voluntarul anului
  2. Liderul „Schimbă-Lume”
  3. Compania implicată
  4. La început de drum
  5. Impact în comunitate
  6. Educația „Schimbă-Lume”
  7. Cultură în Țara Făgărașului
  8. Sport – Pentru o comunitate puternică
  9. Turism cultural
  10. Mediu și educație pentru natură
  11. Modele de parteneriate public-private
  12. Din pasiune pentru…
  13. Obiceiuri și tradiții în Țara Făgărașului
  14. Premiul „Schimbă-Lume” – Premiul publicului
  15. Premiul juriului.

Pentru mai multă ușurință, categoriile au fost organizate pe trei secțiuni, astfel:

Zambete la cafea - Maria Visu
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Monumente funerare
Amanet King Onix

Pe lângă aceste categorii, vor fi oferite și două premii speciale: Premiul „Schimbă-Lume” – acordat prin votul publicului (care va avea loc în perioada 30 octombrie – 13 noiembrie) și Premiul juriului.

Sub deviza „Schimbă-Lume”, gala nu este doar o simplă sărbătoare, ci o adevărată mișcare. Conceptul „Schimbă-Lume” dezvoltat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului și Mândra Chic simbolizează acei oameni care, asemenea eroilor din basmele românești, sunt prezenți la fiecare răscruce de drumuri, gata să ne însoțească într-o călătorie către o lume mai bună. Transformarea este colectivă, pentru că nu există un singur „Schimbă-Lume”, ci suntem cu toții implicați în acest proces de schimbare, iar numărul nostru poate crește continuu.

Evenimentul va aduce împreună reprezentanți din sectorul privat (companii făgărășene – susținătoare a programelor de responsabilitate socială), reprezentanți ai administrației publice, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, lideri de opinie, personalități recunoscute în diferite domenii de activitate și reprezentanți mass-media.


Apreciază
Distribuie