Comunitatea din Calbor a celebrat Ziua Portului Tradițional

sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Comunitatea din satul Calbor a celebrat, duminică, a șasea ediție a Zilei Portului Tradițional.

Evenimentul, binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a reunit peste 200 de persoane, dintre care 15 au ales să îmbrace costume populare, potrivit Mitropoliei Ardealului.

Inițiată în 2019 de părintele paroh Florin Popa, Ziua Portului Tradițional s-a impus ca un moment de referință în viața satului, revitalizând tradițiile și consolidând sentimentul comunității. Ediția din acest an a debutat cu o slujbă religioasă solemnă, urmată de un obicei tradițional de nuntă, care a adus un plus de culoare și voie bună.

Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Zambete la cafea - Maria Visu
Go Pro Infrastructure
Reno Depo
Florian Shaorma
Proaspat Alb

La Căminul Cultural, sătenii s-au bucurat de o agapă, unde au degustat preparate culinare tradiționale, pregătite cu măiestrie de femei din sat. Atmosfera festivă a fost completată de moment artistic, tombole cu premii și, nu în ultimul rând, de discuții și amintiri împărtășite între cei prezenți.

Ziua Portului Tradițional de la Calbor este mai mult decât un eveniment local, fiind o dovadă a faptului că tradițiile pot fi păstrate vii și transmise din generație în generație.


Apreciază
Distribuie