O fată a pus pe jar 100 de polițiști cu un apel fals la 112, după o provocare pe TikTok

O fată de 13 ani, din orașul Zărnești, a pus pe jar 100 de polițiști și a declanșat o serie de percheziții, după o provocare pe TikTok. Minora a dat un apel fals la 112 în care anunța că a fost răpită.

Inspectoratul Județean de Poliție Brașov a anunțat că a primit marți seara un apel de la minoră, care a pretins că a fost răpită și forțată să urce într-un autovehicul. Apelul, însă, a fost întrerupt brusc, iar fata nu a putut oferi detalii esențiale despre locația sa sau vehiculul în care ar fi fost transportată.

Având în vedere gravitatea anunțului, poliția a reacționat prompt și a mobilizat echipe masive, demarând acțiuni de investigare și localizare. În ciuda informațiilor limitate, în data de 17 octombrie au avut loc trei percheziții domiciliare în cartierul Săticel din orașul Zărnești. În cadrul acțiunilor a fost identificat telefonul de pe care a fost efectuat apelul, iar fata de 13 ani a fost găsită acasă, în siguranță, împreună cu familia ei. Ea a recunoscut că apelul a fost fals, lansat în urma unei provocări pe TikTok, inventând răpirea. După apel, minora a aruncat cartela SIM.

În operațiunile de investigare au fost implicate aproape 100 de cadre din mai multe structuri ale Poliției Române, care au depus eforturi majore pentru a soluționa cazul. După ce s-a dovedit că apelul a fost o alarmă falsă, poliția a deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, infracțiune ce poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare sau amendă. IPJ Brașov precizează că se analizează posibilitatea aplicării de măsuri sancționatorii față de părinții minorei, de 13 ani, pentru lipsa supravegherii acesteia.

Poliția reamintește că apelurile false la 112 mobilizează resurse considerabile și pot întârzia intervențiile în cazuri reale de urgență. Totodată, părinții sunt sfătuiți să monitorizeze activitatea online a copiilor și să-i informeze despre consecințele grave ale provocărilor iresponsabile.


Apreciază
Distribuie