Polițistul brașovean care vindea cocaină în uniformă, închisoare cu executare

Polițistul brașovean, descoperit anul trecut că vindea cocaină în uniforma de serviciu, ajunge la închisoare.

Curtea de Apel Braşov a decis că acesta va sta în spatele gratiilor în următorii doi ani şi zece luni. Sentința este definitivă.

Instanţa a desfiinţat în parte hotărârea Tribunalului Braşov, prin care se dispunea executarea cu suspendare a pedepsei. O instanţă a Curţii de Apel Braşov a admis, joi, apelul formulat de procurorii DIICOT în cazul fostului poliţist Remus Bertea şi a celeilalte persoane condamnată în acelaşi dosar pentru infracţiunea de trafic de droguri, relatează stirileprotv.ro.

Poliţistul, împreună cu alte persoane, a fost reţinut, la începutul lunii septembrie 2023, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Monumente funerare
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Go Pro Infrastructure

Ulterior, el a fost arestat, iar în august anul acesta Tribunalul Braşov a pronunţat împotriva acestuia o sentinţă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, o pedeapsă similară a primit şi un alt bărbat, cu care fostul poliţist ar fi colaborat la vânzarea de droguri.

Imediat după arestarea lui Bertea, IPJ Braşov a comunicat că poliţistul a fost demis şi că se disociază de acţiunile acestuia. El ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de poliţist, au susţinut, la acea vreme reprezentanţii Sindicatului Europol.

Fost luptător de kick-boxing, Remus Bertea a vrut să se angajeze la trupele speciale, dar nu a câștigat încrederea celor de la SAS.


Apreciază
Distribuie