Drăgușul se pregătește pentru Festivalul „Tradiții și obiceiuri străbune”

Drăgușul se pregătește să găzduiască Festivalul „Tradiții și obiceiuri străbune”, o adevărată sărbătoare a folclorului românesc.

Eenimentul va aduce pe scenă ansambluri folclorice din România și Republica Moldova, fiecare cu specificul său cultural. Publicul va avea ocazia să admire costume populare impresionante, să asculte cântece și jocuri tradiționale.

Organizat de GAL Microregiunea Valea Sâmbetei, festivalul va avea loc sâmbătă, 26 octombrie 2024, de la ora 14:00, și promite să ofere publicului o experiență memorabilă. Evenimentul va debuta cu o paradă spectaculoasă, în care participanții vor defila în costume populare. Pornind de la Muzeul Sătesc „Dimitrie Gusti”, parada se va încheia la Căminul Cultural, unde va avea loc programul artistic prezentat de Maria Visu.

Proaspat Alb
Reno Depo
Zambete la cafea - Maria Visu
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Monumente funerare

Din program nu vor lipsi nume precum Mia Greavu, Grupul Cetina de Brad, Alessia Soroagă, Dragoș Gușeila, Cristian Fogoroș, Alexandra Negrilă, Andreea Sârsama, Valentina Stoia, și artiști din Țara Oltului și Mărginimea Sibiului.

Pe scenă vor mai urca trei ansambluri din Republica Moldova, o fanfară, o orchestră, „Comorile Arpașului” și „Purtata de pe Avrig” din Țara Oltului, dar și Ansamblul „Călușarii” din Rășinari, reprezentând Mărginimea Sibiului. Din teritoriul GAL MVS, se vor alătura ansambluri de renume precum Ansamblul Transilvania Felmer din comuna Șoarș, Ansamblul Junii Becleanului din comuna Beclean, Ansamblul Horița din comuna Lisa, precum și grupuri de copii și alte formații din teritoriu, potrivit organizatorilor.


Apreciază
Distribuie