A intrat în cinema „Fantomele trecutului”, filmul adaptat după cartea făgărășeanului E. O. Chirovici

Filmul polițist „Fantomele trecutului”/”Sleeping Dogs”, bazat pe romanul „Cartea oglinzilor” scris de făgărășeanul Eugen Ovidiu Chirovici, a intrat în cinematografele din România. Acesta este primul film făcut la Hollywood după cartea unui autor român.

Lungmetrajul, lansat în 29 de teritorii din întreaga lume, inclusiv în SUA și România, poate fi văzut începând de astăzi în municipiul Sibiu, la Cine Gold în Promenada Mall și la Cineplexx în Shopping City, iar în municipiul Brașov poate fi urmărit la Cinema One în Coresi Shopping Resort. „Fantomele trecutului” va rula, începând de mâine, și la Cinema City în AFI Mall Brașov.

Actorul Russell Crowe este protagonistul filmului și joacă rolul unui detectiv ce se luptă cu pierderi de memorie. Intriga filmului se concentrează pe povestea detectivului Roy Freeman, care revine asupra unui caz de crimă vechi, nerezolvat, după ce a urmat un tratament experimental pentru Alzheimer. Detectivul trebuie să pună cap la cap dovezile brutale dintr-o anchetă veche, descoperind o rețea sinistră de secrete îngropate și trădări legate de trecutul său. Având încredere doar în instincte, el se confruntă cu un adevăr infricoșător – uneori, cel mai bine este să lași câinii care dorm să zacă.

„Cred că e un film solid, cu o poveste clară și interesantă, care conține elementele de suspans specifice thrillerului psihologic, dar nu cade în capcana șabloanelor, și care te ține cu sufletul la gură. Sunt de părere că e cel mai bun rol al lui Russell Crowe din ultimii zece, cincisprezece ani. Sper că filmul va fi bine primit și în România, cu atât mai mult că e vorba de ecranizarea cărții unui autor român. Russell Crowe e un actor foarte popular și la noi și sper să atragă un public cât mai numeros”, a declarat E. O. Chirovici pentru HotNews.

Filmul îi mai are în distribuție pe Karen Gillan, Marton Csokas și Tommy Flanagan, fiind regizat de Adam Cooper, cu un scenariu pe care Cooper l-a scris alături de Bill Collage. Echipa Cooper – Collage a mai lucrat la blockbusterele „Assasin’s Creed”, care a avut încasări de peste 240 de milioane de dolari din box office și „Exodus: Gods and Kings”, cu peste 260 de milioane de dolari strânsi din box office.

La baza filmului stă romanul „Cartea oglinzilor”/ ”The Book of Mirrors”, scris de autorul E. O. Chirovici, fiind un motiv de mândrie pentru români, în special pentru făgărășeni. Versiunea în limba română a primului roman al lui Chirovici scris direct în limba engleză a fost publicată la editura RAO și poate fi achizitionată de aici.

Proaspat Alb
Reno Depo
Dentistry Tour
Zambete la cafea - Maria Visu
Stand-up
Monumente funerare

Cine este Eugen Ovidiu Chirovici

S-a născut la 11 mai 1964 în Făgăraș și este considerat unul dintre cei mai traduși scriitori născuți în România. Deși  a publicat încă dinaninte de Revoluție, Eugen Ovidiu Chirovici a absolvit  Academia de Studii Economice din București în 1988 și a lucrat timp de doi ani ca economist în orașul său natal. A hotarât cu ceva timp în urmă să se dedice exclusiv scrisului și s-a mutat în Marea Britanie.

„Cartea Oglinzilor”, scrisă în limba engleză, este un thriller psihologic ce are loc în Statele Unite, și care a trezit un mare interes în întreaga lume, fiind tradus în 39 de limbi și vândut în peste 600.000 de exemplare.

Eugen Ovidiu Chirovici deține trei titluri de Doctor Honoris Causa la Universitatea Bioterra, Bucuresti, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, și Universitatea Oradea, este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România din anul 2007 și membru al Clubului de la Berna. I-a fost decernată, în 2009, distincția „Kent Medallion” de către Alteța Sa Regală Ducele de Kent.

A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Șeicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internațional (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002). În 2002 a fost decorat de Președintele Romaniei, Ion Iliescu, cu Ordinul „Steaua Romaniei”.

În 2019 a devenit cetățean de onoare al Municipiului Făgăraș, la inițiativa primarului Gheorghe Sucaciu. „Domnule primar, stimați consilieri, vă mulțumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-o faceți astăzi. Vreau să vă spun că am locuit peste 20 de ani în București, am locuit alți cinci ani în Anglia, la Londra, alți trei ani la Bruxelles, de un an de zile locuiesc la Florența, dar când am spus „acasă”, întotdeauna m-am gândit la Făgăraș”, declara la acea vreme Eugen Ovidiu Chirovici.


Apreciază
Distribuie