Adrian Neag premiat în Ungaria
Bucătarul făgărăşean Adrian Neag a participat la cel mai mare eveniment gastronomic din Europa Centrală şi de Est. Se numeşte Festivalul Cârnaţilor şi s-a desfăşurat la Csaba în Ungaria. Neag a reprezentat echipa ţării noastre alături de alţi trei bucătari din Cluj.
Participarea românilor pentru prima dată a fost încununată de succes, în condiţiile în care la proba de cârnaţi au fost 648 de echipe, iar la proba de sarmale 72 de echipe. Ei au preparat 4 tipuri de cârnaţi, în comparaţie cu restul echipelor din Ungaria şi Slovacia, care au preparat un singur fel. În a doua zi de concurs echipa lui Neag a gătit trei tipuri de sarmale.
Pentru ambele probe, românii au primit premiul special al juriului pentru gust şi complexitate şi au fost recompensaţi cu un sejur de două zile pentru 5 persoane la o pensiune din Ungaria şi cu un alt un sejur de 2 zile pentru trei 3 persoane la un centru SPA tot în Ungaria.
Mai multe informaţii despre concursul din Ungaria puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului Bună Ziua Făgăraş, de marţi, 5 noiembrie.
(Cristina Cornilă)