Alimente, medicamente și cărți pentru mai multe familii din Țara Făgărașului

foto: Asociația Doamna Maria Brâncoveanu

15 familii din Făgăraș și din sate din împrejurimi au primit, zilele trecute, pachete cu alimente, medicamente și cărți. Acestea au fost livrate de voluntarii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu și sunt rodul unui proiect derulat de Biserica Brâncoveanu din Făgăraș în perioada ianuarie-martie 2020.

Comunitatea bisericii brâncovenești Sf. Nicolae a inițiat mini-proiectul „Împreună suntem o Familie puternică”, dedicat în special familiilor cu copii.

În cadrul proiectului, copiii și tinerii implicați au participat la mai multe ateliere de creație, unde au confecționat felicitări, mărțișoare și diverse obiecte decorative. Acestea au fost oferite în schimbul unei donații în cadrul unui târg caritabil, alături de prăjituri realizate de echipele de părinți și copii.

„Cu banii primiți, grupa de tineri voluntari a cumpărat alimente și medicamente pentru 15 familii aflate în dificultate (familii cu mai mulți copii, unele monoparentale, copii crescuți de bunici, vârstnici singuri). Am avut de asemenea, o donație de cărți pentru copii. Iar comunitatea noastră a dat curs îndemnului nostru din minicampania: «Ce ție îți prisosește altuia îi trebuiește», dăruind borcane cu gemuri, compot, zacuscă și suc de roșii. Toate acestea au fost primite cu mare bucurie de familiile beneficiare! Bucurie mare am avut însă și în rândul copiilor implicați, care au văzut că nu e nevoie să fii adult ca să poți ajuta, să poți face Bine, să te implici în comunitate și să vii în sprijinul celor din jurul tău”, a declarat Natalia Corlean, coordonator de activități.

În cadrul aceluiași mini-proiect, copiii au participat săptămânal la unitatea tematică „Familia mea”, unde au avut parte de jocuri de cunoaștere, activități de descoperire a arborelui genealogic și a poveștilor bunicilor și străbunicilor, de întărire a relațiilor dintre părinți și copii etc.

Proaspat Alb
Stand-up
Zambete la cafea - Maria Visu
Go Pro Infrastructure
Florian Shaorma

De asemenea, grupa de tineri a compus și interpretat sceneta anti-bullying „Puterea familiei”, menită să atragă atenția asupra importanței susținerii familiei în situația acestui fenomen de hărțuire a copiilor, atât de răspândit în școli. Sceneta a fost jucată în fața copiilor și părinților implicați în proiect, dar și în școală, fiind însoțită de activități interactive.

Mini-proiectul „Împreună suntem o Familie puternică”, având ca scop creșterea coeziunii sociale din comunitate, a fost coordonat de preotul paroh Ioan Paroș. Au participat două grupe: una de 24 de copii împreună cu familiile lor și alta de 16 tineri voluntari. Proiectul s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale, organizată de Patriarhia română.

foto: Asociația Doamna Maria Brâncoveanu


Apreciază
Distribuie