Alina Bica a scăpat de executarea pedepsei de 4 ani de închisoare

sursa foto: Agerpres

Instanțele din România admit că făgărășeanca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, scapă de pedeapsa cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Ea cere acum de la statul român despăgubiri de peste un milion de euro, relatează Digi24.

Decizia vine într-un dosar în care Alina Bica a făcut contestație cu privire la pedeapsă. Acum, Curtea de Apel București recunoaște că nu mai are de ce să mai judece, având în vedere că Italia i-a comutat pedeapsa. Alina Bica mai avea alte două dosare în România în care a fost achitată. Și în aceste dosare ea cere despăgubiri de la statul român, transmite Digi24.

Alina Bica a fugit alături de Elena Udrea în Costa Rica, iar în 2020 a fost prinsă în Italia, unde a cerut să execute pedeapsa. Este vorba despre condamnarea de 4 ani la închisoare, în dosarul favorizării omului de afaceri Ovidiu Tender.

Magistrații au fost de acord să își execute pedeapsa la domiciliu, nu în închisoare. De atunci, Alina Bica tot încearcă să scape de mandatul din România și iată că acum magistrații recunosc că este suficientă executarea pedepsei în Italia.

Proaspat Alb
Zambete la cafea - Maria Visu
Stihl
Go Pro Infrastructure
Amanet King Onix
Stand-up

Cere despăgubiri uriașe

Fosta procuroare-șefă de la DIICOT a dat statul român în judecată. Bica cere un milion de euro pentru „tratamentul” la care a fost supusă în timpul anchetelor.

Litigiul deschis de Alina Bica împotriva statului român, reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice, a fost înregistrat la Tribunalul București în decembrie 2023. Până acum, nu s-a judecat niciun termen. În iunie 2024, Secția „Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale” și-a declinat competența în favoarea Secției Civile, care urmează să stabilească un prim termen abia în toamna acestui an.

Potrivit cererii de chemare în judecată a Alinei Bica, aceasta solicită integral salariul pentru perioada 2014-2016, perioadă în care a fost suspendată din funcția de procuror, daune morale în valoare de 438.000 de euro, plus încă 580.000 de euro pentru privarea injustă de libertate, relatează Fanatik.


Apreciază
Distribuie