Arhitect german, la Șercaia

arhitect SercaiaCentrul Canaan din Şercaia va beneficia de un parc tematic, realizat de un renumit arhitect din Germania. Lucrările sunt în toi, iar proiectul are ca scop dezvoltarea abilităţilor senzoriale în cazul copiilor cu dizabilităţi care sunt îngrijiţi aici.

„Sunt pentru a treia oară în România, iar aici la Şercaia pentru a doua oară. Suntem în plină desfăşurare cu partea a doua a parcului tematic de aici, iar obiectele pe care le-am confecţionat din lemn, din piatră şi din mozaic sunt pentru a veni în ajutorul copiilor din acest centru”, spune arhitectul Stefan Wrobel.

Mâna de lucru este asigurată de voluntari veniţi tocmai din Germania, dar şi de voluntari din Bucureşti, Braşov şi Făgăraş.

„Sunt elev la Colegiul Naţional Radu Negru şi mă aflu aici pentru a da o mână de ajutor. Pentru mine este importantă această activitate deoarece pot să mă implic în munca aceasta de  binefacere a celor care nu au şansa pe care am avut-o noi, cei care suntem sănătoşi şi care putem să-i ajutăm şi pe ceilalţi”, spune Cătălin, care munceşte cot la cot cu ceilalţi voluntari.

Stand-up
Mara Mares_parlamentare 2024
Amanet King Onix
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Stihl
Reno Depo

Proiectul de la Şercaia este dezvoltat de Rüdiger Frodermann, care lucrează la acest centru împreună cu familia şi cu nepoţii lui. „Parcul tematic este început de acum trei ani cu voluntari din Germania şi din România. Pentru tinerii de aici înseamnă foarte mult, ei sunt cei mai fericiţi în urma activităților noastre. Ne-am bucura dacă şi autorităţile din România s-ar implica mai mult în acest proiect, pentru că, fără un sprijin din partea lor, nu vom putea reuşi să realizăm tot ceea ce au nevoie copiii aceştia cu dizabilităţi”, spune Rüdiger Frodermann.

În Centrul Canaan locuiesc permanent 54 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 26 de ani. Unitatea şi-a deschis porţile la Şercaia în anul 1993. Centrul de la Şercaia are patru clădiri de locuit, una în care se desfăşoară terapia şi recuperarea şi două ateliere de lucru – ţesătorie şi tâmplărie. Una dintre cele mai atractive încăperi este cea de relaxare, unde copiii îşi găsesc liniştea interioară.

alexandru.socaciu@bunaziuafagaras.info


Apreciază
Distribuie