Au început înscrierile pentru „Noaptea Muzeelor la Sate”

A doua ediție a nocturnei muzeale dedicată exclusiv patrimoniului cultural din spațiul rural românesc se desfășoară anul acesta pe 31 august. Înscrierile pentru „Noaptea Muzeelor la Sate” se fac până în 1 august 2024.

Noaptea Muzeelor la Sate pregătește pentru public sute de prezentări culturale și proiecte educative, organizate în satele și comunele din țară.

„După un debut spectaculos cu aproape 200 de entități muzeale participante anul trecut, pregătim în cadrul evenimentului de anul acesta implementarea unor proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat sau abandonat în podurile caselor și în cotloanele gospodăriilor țărănești. De asemenea, dorim să ne concentrăm și pe sporirea gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Sperăm să se înscrie cât mai multe obiective din întreaga țară pentru a oferi vizitatorilor cât mai multe „lumi minunate” de descoperit și spații de creație rurală de vizitat”,  a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate.

Și anul acesta, organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare și de reprezentare în cadrul platformei www.noapteamuzeelor-la-sate.ro  ​și  pe pagina de Facebook, care vor oferi publicului informații despre evenimentele, activitățile și proiectele găzduite pe 31 august în toată țara.

Monumente funerare
Stihl
Stand-up
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

La prima ediție a proiectului, desfășurată pe 2 septembrie 2023, au participat peste 200 de obiective muzeale, din 38 județe ale țării.

Din Țara Făgărașului, 11 entități s-au înscris la prima ediție a nocturnei muzeale: Biserica fortificată din Cincșor, Centrul Social-Cultural „Sf. Nicolae” din Șercaia, Colecția etnografică și Atelierul Etnografic de Țesut din Ucea de Sus, Fierăria lui Lazăr și Fundația Ștefan Câlția din Șona, Muzeul „Iosif Vulcan” din Șinca Veche, Muzeul Boierilor Veneției Făgărașului și Muzeul Etnografic Sătesc din Veneția de Jos, Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Muzeul Satului din Ileni, și Serviciul de Pompieri din Cobor.


Apreciază
Distribuie