Cătălin Buta, primul făgărășean din ultimii 30 de ani care participă la Turul României

foto: Asociația ACUM

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Făgărașul are un ciclist în Turul României, anunță Asociația ACUM.

„Vineri, 9 septembrie, cel mai tânăr membru al asociației noastre, A C U M, rulează cu românii și participanții internaționali în etapa cu start la Târgu Mureș și final la Cetatea Făgărașului (zona Baia Comunală).

Este băiatul care la 17 ani ne mobiliza să facem curățenie pe Dealul Galațiului iar la 18 ani a inițiat și coordonează organizarea Central Stage, etapa de cupă națională de Ciclocros din Făgăraș. Este deținătorul trofeului competiției cicliste King of Transfăgărășan.

Hai să ieșim toți făgărășenii la cetate, să-l aplaudăm pe Cătălin Buta, ciclistul care ne aduce în Turul României pentru prima dată în acest secol”, este îndemnul asociației.

Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente cicliste internaționale din România va ajunge la Făgăraș, pe 9 septembrie 2022. Evenimentul va fi transmis de Eurosport.

Monumente funerare
Florian Shaorma
Reno Depo
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Mija - parlamentare 2024

Pentru desfășurarea Turului României se impun restricții de circulație pe raza municipiului Făgăraș. Vineri, 9 septembrie, se închide circulația „pentru Cursa Copiilor, sosire Etapa 3 și festivități de premiere, între orele 08.00-21.00, pe strada Mihai Viteazul, de la strada Podului până la strada Tăbăcari, pe strada Tăbăcari de la intersecția cu strada Mihai Viteazul până la Sensul Giratoriu de pe Bulevardul Unirii”, transmit organizatorii. Restricții vor fi și pe Transfăgărășan, sâmbătă.

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Competiția s-a desfășurat între 1910 și 1913, când a izbucnit Primul Război Mondial. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumită și „Mica Buclă”. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între 1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Competiția a început să figureze în calendarul Federației Internaționale de Ciclism din 2008.

Începând cu 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România și este co-finanțată de Ministerul Sportului. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) și tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.


Apreciază
Distribuie