Centrul pentru sacrificarea animalelor va fi inaugurat sâmbătă, la Făgăraș

Centrul este situat pe Șoseaua Hurezului, în locul fostului târg de animale, și va fi deschis în fiecare zi de sâmbătă, între orele 8 – 14.

Luna aceasta, centrul va funcționa însă în fiecare zi de joi și sâmbătă, între aceleași ore.

Spațiul este dotat, printre altele, cu cameră de refrigerare, incinerator, rulotă comercială și vestiar. Suma investită din bugetul local pentru realizarea proiectului este de peste 300.000 de lei.

„Banii au fost investiți pentru susținerea micilor fermieri, dar și ca cetățenii Țării Făgărașului să aibă posibilitatea să cumpere produse bio, din carne provenită de la animale care nu sunt crescute intensiv.

Spațiul este administrat de SC Piețe, Târguri și Oboare, care are un contract cu concesionarul veterinar al municipiului Făgăraş și doi măcelari. Clienții au posibilitatea, după ce achiziționează animalul de la producător, să îl taie la faţa locului conform normelor impuse de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Aici pot fi sacrificați doar porci și oi, animale provenite din județul Brașov și exclusiv din următorul areal:

Nord: Părău, Șoarș, Cincu, Rucăr, Feldioara

Proaspat Alb
Go Pro Infrastructure
Florian Shaorma
Reno Depo
Mara Mares_parlamentare 2024
Dentistry Tour
Stihl
Zambete la cafea - Maria Visu
Stand-up

Sud: comunele situate în zona „de sub munte”

Vest: Ucea

Est: Comuna Șinca.

După sacrificarea animalelor, analiza cărnii va fi efectuată în același loc. La același centru vor fi comercializate și furaje și cereale, doar din arealul menționat.

Animalele aduse pentru sacrificare trebuie să fie însoțite de: document de proprietate, formular de mișcare, document lanț alimentar și certificat pentru specie. Acestea vor fi obținute de la circumscripția sanitar-veterinară din localitatea de proveniență.


Apreciază
Distribuie