Comunismul în Simpozion şi Şcoală de vară

Academia de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus este gazda unui simpozion organizat de Institutul de Investigaţii a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în perioada 9-12 iulie.

Ediţia de anul acesta are ca temă „Identităţi sociale, culturale, etnice şi religioase în comunism” şi reprezintă o continuare a demersurilor începute în 2006 de a pune în discuţie trecutul recent şi de a oferi istoricilor şi cercetătorilor români şi străini un cadru de dialog pe probleme legate de istoria comunismului.

Ca şi în anii precedenţi, participanţii sunt cadre universitare, cercetători şi doctoranzi de la universităţi şi institute de cercetare din ţară şi străinătate

Şcoala de vară

În perioada 9-16 iulie 2014, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraş şi Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”, organizează cea de-a V-a ediţie a Şcolii de vară de la Făgăraş – Sâmbăta de Sus. Parte a programelor educaţionale derulate de IICCMER, Şcoala de Vară de la Făgăraş îşi propune să asigure o mai bună cunoaştere a perioadei 1944-1989 de către elevii de liceu.

Participanţii sunt 15 elevi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, de la licee din toată ţara, câştigători ai concursului naţional de eseuri şi artă grafică „O zi în comunism: file de jurnal secret”, organizat de IICCMER. Aceştia vor avea ocazia să audieze o serie de prelegeri susţinute de cercetători ai perioadei comuniste şi foşti deţinuţi politici.

Reno Depo
Go Pro Infrastructure
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Stihl

Simpozionul beneficiază de sprijinul financiar al Fundației Konrad Adenauer, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Făgăraş, precum şi al Fundaţiei Culturale „Negru Vodă” din Făgăraş.

(Alexandru Socaciu)

 

 


Apreciază
Distribuie