Concursul pentru directori, în linie dreaptă

Colegiul Radu Negru are cel mai râvnit fotoliu de director: patru candidați pe un loc.

Decizia Guvernului de a organiza concurs pentru de funcția de director de școală a pus pe jar profesorii pretendenți. Cu mici excepții, în majoritatea situațiilor, candidații sunt chiar directorii aflați în funcție în prezent, numiți până acum pe bază de delegație, de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

Potrivit paginii electronice oficiale a ISJ, profesorii au depus 253 de cereri pentru a intra în concurs, pentru posturile vacante de director şi director adjunct existente în școlile județului Brașov. Unii candidați țintesc mai multe școli.

În Țara Făgărașului, cea mai acerbă concurență este pentru șefia Colegiului Național Radu Negru, acolo unde sunt patru candidați pe un loc de director. Fotoliul va fi disputat între prof. Ion Bogdan (director actual),  prof. Elena Micu (dir. adj. actual), prof. Remus Mogoș și prof. Maria Racu.

Totodată, pentru cele două posturi de director adjunct, au fost depuse cinci cereri de candidatură. Pe lângă cei patru amintiți mai sus (care au avut dublă opțiune) se numără și prof. Dorin Lupu. Acesta din urmă și-a exprimat dorința de a candida însă și pentru funcția de director al Colegiului Național Doamna Stanca, unde va concura cu actuala directoare, prof. Corina Drăgoiu.

Liceul Dr. I. Șenchea are un singur candidat, în persoana prof. Aurel Paler, la fel și Colegiul Aurel Vijoli, unde va susține examen actuala directoare, prof. Liliana  Spiridon.

Stand-up
Monumente funerare
Zambete la cafea - Maria Visu
Stihl
Amanet King Onix

La Liceul Teologic, prof. Michaela Judele țintește un nou mandat de director, iar prof. Felicia  Tincu poziția secundă.

Pentru Școala Ov. Densușianu candidează pentru un nou mandat prof. Ion Negrilă (director) și Iuliana Aldea (adjunct).

Proba scrisă va avea loc miercuri, 12 octombrie 2016. Probele de interviu și de evaluare a CV-urilor se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar (în interviul, de maximum 30 de minute, se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an).

Comisia de examinare este alcătuită din reprezentanți ai cadrelor didactice, ai autorității publice locale și ai inspectoratului școlar.

Candidaţii vor susţine proba monitorizaţi audio-video, după modelul de la Bacalaureat.


Apreciază
Distribuie