Cum se face o debranşare de la Ecoterm

De când s-a dat undă verde la debranşări, 20 de făgărăşeni şi-au făcut cerere să renunţe la serviciile furnizate de societatea Ecoterm. Clienţii furnizorului de termie se pot debranşa începând cu data de 10 mai şi până la 15 august a.c., spune directorul societăţii, Marius Tişcă.

Anul acesta numărul debranşărilor în decursul unei luni este cu mult mai mic decât în anii precedenţi, motivul principal fiind scumpirea gazului metan. Mai mult decât atât, pentru pupulaţie gazul încă se mai scumpeşte cu 3% de la 1 iulie şi cu încă 5% de la 1 octombrie.

Costurile debranşării de la Ecoterm sunt diferite pentru clienţi în funcţie de numărul de repartitoare din locuinţe. Modalitatea de debranşare prevede că proprietarii trebuie să meargă la Ecoterm să facă o cerere, în urma căreia se verifică situaţia blocului respectiv, cum ar fi de exmplu câte apartamente mai figurează racordate sau dacă debranşarea persoanei în cauză afectează sistemul de coloane din scară ori din bloc. Apoi trebuie să achite o taxă de 200 lei la Proiect Braşov, de unde primesc un aviz consultativ, cu care vor merge la Compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei Făgăraş de unde se eliberează avizul de debranşare.

Stihl
Reno Depo
Go Pro Infrastructure
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Stand-up

Cu tot dosarul se întorc apoi la Ecoterm, iar aici mai plătesc o taxă în funcţie de numărul de calorifere pe care le au în locuinţă.
La ora aceasta societatea de furnizare a agentului termic mai are racordaţi 2.344 de făgărăşeni.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie