Diaspora, umilită! Se cere demisia lui Meleșcanu: A sabotat, încă o dată, românii de peste hotare

Problemele apărute în diaspora la alegerile europarlamentare, unde procesul de votare se desfășoară extrem de greu, au ecou.

O petiție prin care se cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a fost semnată de aproape 11.000 de persoane, duminică, până la ora 19:55.

Semnatarii acesteia cer „demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare și a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă dați demisia urgent, pentru că sunteți incompetent. Dreptul la vot e unul fundamental. Să nu uităm asta. Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veșnicul Teodor Meleșcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iară sunt cozi imense, că «totul e OK cu cele 441 de secții din diaspora». MAE anunță trufaș că au fost «incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineții», deși informațiile din Munchen, Londra, Amsterdam, Oslo, Roma și alte zeci de locuri arată cozi imense, cu mii de oameni stând la rând”.

Deși au existat cereri oficiale pentru a prelungi programul la secțiile de vot, Biroul Electoral Central le-a respins.

Diaspora, bătaia de joc a organizatorilor

Dentistry Tour
Zambete la cafea - Maria Visu
Monumente funerare
Primaria Mandra - Craciun 2024
Royall Security - Craciun 2024
Benzinariile Recea si Soars - Craciun 2024

Din cauza organizării deficitare, românii din diaspora stau la cozi incredibil de lungi pentr a-și exercita dreptul. O coadă de 1,5 kilometri se înregistra la secția de votare de la Ambasada României de la Oslo din Norvegia, la ora 16:00 (ora 17:00, ora României), a declarat pentru G4media Ionuț Eriksen, președintele Camerei de comerț norvegiene-române. Oamenii sunt cu nervii întinși la maxim după câteva ore de așteptare la coadă, a relatat Ionuț Eriksen. Cei care nu au reușit încă să voteze sunt foarte frustrați și unii abandonează. Alții își păstrează speranța și, cu îndârjire, se încăpățânează să rămâna la coadă, poate-poate, apucă să voteze, potrivit lui Ionuț Eriksen.

Probleme asemănătoare sunt și la secțiile de votare din Olanda, Spania, Italia și Marea Britanie. În Germania, un român a fost scos pe targă din secția de vot.

Oamenii se plâng că sunt prea puține cabine sau ștampile de vot în secții, iar procesarea datelor alegătorilor durează foarte mult.


Apreciază
Distribuie