Dorel Stânea este nevinovat!

Stanea Dorel

Curtea de Apel Braşov a decis!

Fostul director al APIA Braşov, făgărăşeanul Dorel Stânea, a fost declarat nevinovat de favorizarea infractorului, infracţiune de care a fost acuzat de către Direcţia Naţională Anticorupţie. În luna martie a.c. Curtea de Apel Braşov a comunicat în dosarul nr. 30645/197/2010 sentinţa la recursul formulat împotriva hotărârii Judecătoriei Braşov. Ambele instanţe l-au găsit pe făgărăşean nevinovat şi l-au achitat.

Procesul a durat 2 ani şi 5 luni, timp în care Dorel Stânea nu a mai exercitat funcţia de director şi nu a primit nici salariul aferent. Acum acesta trebuie să fie repus în drepturi. „Cum am fost înainte de proces, sunt şi după! Adică nevionvat! Am fost achitat de toate instanţele în faţa acuzelor care mi s-au adus şi trebuie să apreciez justiţia românească pentru că în privinţa mea şi-a făcut corect treaba. Legea spune că trebuie să fiu repus în drepturi în timp de 5 zile de la îndepărtarea motivelor care au dus la suspendarea mea, deci săptămâna aceasta (n.r. 18-24 martie) îmi voi relua funcţia şi bineînţeles toate drepturile care mi-au fost abuzate prin acest proces,” a comentat fostul director.

Stânea a avut ca apărător pe avocata braşoveană Ilie Mirela. Odată cu achitarea lui, fostul director trebuie repus în funcţie şi trebuie să primească nu mai puţin de 29 de salarii, atâtea câte a pierdut pe durata litigiului.

Mara Mares_parlamentare 2024
Zambete la cafea - Maria Visu
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Stand-up
Reno Depo

Calvarul a început în noiembrie 2010, după ce făgărăşeanul avea deja experienţa a doi ani petrecuţi în postul de şef al APIA Braşov. Odată cu el i s-a deschis proces penal şi lui Franz Gheorghe, şeful Serviciului Control Teren din cadrul APIA, care a decedat în cursul litigiului. Cei doi au fost acuzaţi de favorizarea infractorului (firma Italrom Ovidiu SRL din Felemer). Această firmă era administrată de două surori pe nume Piticaş, care după ce au depus documentele pentru primirea sprijinului pe suprafaţă de la APIA, în timpul controlului efectuat de Agenţie, au cerut întreruperea lui, afirmând că renunţă la bani. Legea nu permite întreruperea unui control înainte de finalizarea lui. Aşadar, controlul a fost reluat, iar societatea a primit banii aferenţi anului 2008 pentru circa 500 de hectare. Femeile respective au fost date afară între timp de la firmă, iar din răzbunare s-au dus singure la un reprezentat APIA căruia i-au zis că terenurile nu au fost curăţate de buruiană şi i-au mai spus că banii nu ar fi trebuit daţi firmei, iar Stânea ar fi de vină pentru primirea lor. Cristina Cornilă

 

 


Apreciază
Distribuie