La mulți ani, dragi copii! Ziua Copilului, introdusă de un reverend în secolul al XIX-lea

La început, în 1857, Ziua Copilului a fost sărbătorită în a doua duminică a lunii iunie, datorită reverendului american Charles Leonard. Acesta a organizat un serviciu religios special dedicat copiilor. Leonard a numit-o Ziua trandafirului și susținea că, în fiecare an, în această zi, părinții trebuie să se angajeze că își vor crește copiii în bună tradiție creștinească. Mai târziu, sărbătoarea  a fost cunoscută sub numele de Duminica de flori și apoi Ziua Copilului. A trecut însă aproape un secol până când această zi dedicată celor mici să se răspândească pe tot globul.

Menționată oficial pentru prima dată la Geneva în 1925, Ziua Copilului a fost motivul pentru care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Mai târziu, în 1949, la Moscova, o organizație internațională apropiată de mișcarea comunistă a stabilit că 1 iunie va fi `ziua internațională pentru protecția copilului”.

Și astăzi, în statele ex-comuniste din Europa de Est și Centrală, pe 1 iunie este sărbătorită Ziua Copilului.

Stand-up
Zambete la cafea - Maria Visu
Florian Shaorma
Go Pro Infrastructure
Reno Depo
Stihl

În multe alte țări, este celebrată pe 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.

În România, Ziua Copilului este nelucrătoare din anul 2017.

La mulți ani, dragi copii!


Apreciază
Distribuie