Librăriile Birotex ajută copiii sărăci cu ghiozdane
Nu pentru toţi copiii începerea unui an şcolar înseamnă haine, ghiozdane, cărţi şi rechizite noi. Pentru cei mai defavorizaţi dintre membrii comunităţii, anul şcolar nu a venit cu nicio etichetă din magazin; aceleaşi haine din dulap, aceleaşi ghiozdane în spate şi caietele începute de anul trecut!
Începând cu 15 august, librăriile Birotex din municipiu au demarat aşa-numitul program ,,Rabla” la ghiozdane. Conceput pe sistemul buy-back, programul, care mai continuă şi la această oră, prevede că oricine se duce cu un ghiozdan vechi la librărie primeşte o reducere de până la 15% la achiziţionarea unuia nou.
Ghiozdanele rupte şi distruse au fost aruncate, pe când cele aflate într-o stare bună au fost curăţate şi trimise spre copiii mai puţini norocoşi.
,,Spre marea noastră bucurie, părinţii au venit cu multe ghiozdane bune, au înţeles că este vorba despre o acţiune caritabilă. După ce sunt sortate, curăţate şi spălate, ghiozdanele ajung la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Făgăraş. Angajaţii de aici le dau oamenilor săraci, celor care nu au posibilităţi financiare să le cumpere copiilor ghiozdan la începutul anului şcolar. Pentru noi este o mare bucurie că-i putem ajuta pe oamenii din comunitate, dar bineînţeles că este un avantaj şi pentru clienţii librăriilor Birotex, care primesc o reducere de până la 15 procente la achiziţionarea unui ghiozdan nou”, a spus Radu Mitric, proprietarul librăriilor.
Campania continuă şi la această oră la sediul librăriilor de pe Tăbăcari şi de pe strada Teiului.
Peste 100 de ghiozdane dintre cele primite de la părinţi s-au adovedit a fi în bună stare şi au fost transportate la Asistenţă Socială. Gheorghe Harabagiu de la SPAS spune că Serviciul deţine o evidenţă cu cazurile sociale din municipiu, astfel încât părinţii nevoiaşi şi cei cu mai mulţi copiii sunt chemaţi în cartierul Tudor Vladimirescu şi cadorisiţi cu ghiozdane.
Este pentru prima oară când librăriile lui Radu Mitric organizează programul ,,Rabla” la ghiozdane. În anii anteriori, înainte de începerea şcolii, proprietarul obişnuia să facă pachete copiilor din familii defavorizate. Pentru că a avut succes, acesta este hotărât să-l implementeze şi la anul.
(Cristina Cornilă)