Palatul Brukenthal din Avrig ar putea fi închis, după ce OPC a descoperit multe nereguli
Palatului Brukenthal din Avrig ar putea fi închis pentru șase luni, după un control în care comisarii OPC au descoperit mai multe nereguli: camere murdare și alimente expirate. Societatea Klingeis Consulting SRL a primit patru amenzi în valoare totală de peste 35.000 de lei.
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov anunță într-un comunicat de presă că „a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Klingeis Consulting SRL – Palatul Brukenthal, cu sediul în localitatea Avrig” în urma primirii unei sesizări.
După verificările realizate, comisarii au constatat următoarele aspectele și au aplicat următoarele sancțiuni:
- 4 amenzi contravenționale în valoare de 35000 lei și un avertisment
- oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme în valoare de 4800 lei
- oprirea temporară a prestării serviciilor în spațiul de gătit (bucătărie), până la remedierea deficiențelor constatate
- oprirea temporară a serviciilor în camerele 103, 106, 107 până la remedierea deficiențelor constatate
- propunere de închidere a unității pe o perioadă de 6 luni.
Lista neregulilor depistate este lungă și vizează atât starea generală a camerelor unde se cazau turiștii, cât și alimentele oferite acestora:
- mobilier deteriorat, lipsă saltea protecție, fire de păr și pete pe saltele și pe cearșaf precum și lipsa mesajului Pro Natura
- în holul secundar al unității a fost identificat un perete cu infiltrații de apă și neigienizat
- bucătăria unității prezenta perete exfoliat, crăpat si infiltrații de apă pe tavan, podele neigienizate, hotă cu scurgeri de grăsime, coșuri de gunoi fără capac,
- agregate frigorifice cu acumulări masive de gheață, cu resturi alimentare, chedere rupte, neigienizate si grad ridicat de uzură
- au fost identificate în lăzile frigorifice produse care nu prezintă elemente de identificare sau la care a fost schimbată starea termică, utilizarea unor ustensile neprofesionale (cuțite cu nituri și găleți din plastic)
- produse cu data durabilității minimale depășite
- preparate culinare congelate (sos ragu, tocăniță căprioară)
- sos de tomate produs in unitate fără data fabricării
- ulei depozitat pe paviment la temperatura mediului exterior
- preparate culinare (ciorbe) păstrate în frigider contrar prevederilor OMS 976/1998
- abateri repetate: frigidere cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile neprofesionale în bucătărie, coșul de gunoi fără capac.