Star FM - TOP Header
Acasă Social Programul „Noua Casă” 2025 a devenit operațional: avans de 5% și comision redus

Programul „Noua Casă” 2025 a devenit operațional: avans de 5% și comision redus

pexels.com/Emre Can Acer

Programul „Noua Casă” 2025 este acum activ. După aprobarea plafonului de garantare de 500 de milioane de lei de către Ministerul Finanțelor, fondurile au fost distribuite către cei 13 finanțatori înscriși. Printre avantajele programului se numără avansul minim de doar 5% și un comision anual de administrare de 0,15%, aplicat la soldul garanției. În ediția din acest an participă 13 bănci.

Potrivit unui comunicat de presă al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, programul „Noua Casă” rămâne un produs de creditare avantajos, atât prin avansul minim solicitat de doar 5%, cât şi prin comisionul de administrare de 0,15%/ anual, calculat la soldul garanţiei. Programul continuă să beneficieze de condiţii preferenţiale, cu 30% mai reduse decât nivelul pieţei, în ceea ce priveşte nivelul onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii prevăzute în mod expres în legislaţia incidentă.

Băncile care s-au înscris în program şi anul acesta şi cărora FNGCIMM le-a alocat plafoane de garantare sunt: Alpha Bank, BCR, BRD-GSG, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, Vista Bank şi Techventures Bank, transmite News.ro.

Astfel, românii care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă pot apela la una dintre băncile partenere, pentru întocmirea dosarului de credit şi înaintarea acestuia către FNGCIMM, în vederea obţinerii garanţiei de stat.

Informaţii complete privind condiţiile de eligibilitate, documentele solicitate şi modul de accesare a programului Noua Casă sunt publicate pe site-ul Fondului Naţional de Garantare.

De la lansarea Programului Prima Casă, în anul 2009, până la finele lunii decembrie 2024, FNGCIMM a acordat un număr de 334.048 garanţii, în valoare totală de 31.6 miliarde lei, ce au susţinut credite în valoare de peste 64 miliarde lei.

Rata de default efectivă a garanţiilor este de 0,35%, cu mult sub rata de neperformanţă a creditelor aferente debitorilor persoane fizice pe întregul sistem bancar.


Apreciază
Distribuie

Alte subiecte

Publicitate

Florian Shaorma
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Monumente funerare Beclean -
Reno Depo
Senchea - oferta educationala 2025-2026
Victoria Federal IFN
Benzinariile Recea & Soars
Stefion Trans
Infinity GSM

Bună Ziua Făgăraș
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.